19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Türk dünyası Yalova'ya misafir oluyor

Yalova Tekvando İl Temsilcisi Yüksel Topaloğlu, Uluslararası Türk Dünyası Tekvando Kupası’nın önümüzdeki aylarda Yalova’da yapılacağını söyledi.

Yalova’da 1999 Marmara depremi öncesinde altın yılını yaşayan tekvando sporu, depremin ardından adeta yok olma noktasına geldi. Aradan geçen 6 sene zarfında ulusal ve uluslararası hiçbir turnuvaya takım ya da ferdi sporcu gönderemeyen Yalova’da, tekvandonun yeniden canlandırılması için kollar sıvandı.

Tekvando İl Temsilcisi Yüksel Topaloğlu, 6 yıl aradan sonra ilde bu sporun yeniden canlandırılması için gönüllü bir kadro ile yola çıktıklarını belirterek, "Yalova, 1999 yılında yaşanan elim deprem felaketi öncesinde milli takıma sürekli sporcu veren ve bu spor dalında birçok uluslararası şampiyonada şampiyonlar çıkartma başarısını elde eden bir ildi. Yalova o yıllarda federasyon tarafından pilot il seçilmişti. Bin 300 lisanslı sporcu salonlarda tekvando ile uğraşıyordu. Ancak depremin ardından idman yapılan kulüp binasının kapanması, ilde bu sporun neredeyse yok olma noktasına gelmesine sebep oldu. Biz kendimize bir hedef koyduk. Altyapı çalışmalarına ağırlık vererek okullarımızda sporcular belirledik. Ardından bu sporcuları çeşitli spor kulüpleri bünyesinde lisanslı hale getirdik. Şu anda 400 minik lisanslı sporcu ile çalışıyoruz" dedi.

Önemli projeleri olduğunu anlatan Topaloğlu, "Bunların başını önümüzdeki aylarda düzenlenecek Türk Dünyası Tekvando Kupası geliyor. Uluslararası müsabakaları sürekli hale getireğiz. Ayrıca mahalli bir lig kurarak sporcularımızın müsabaka tecrübelerini artıracağız. Bizler amatör ruha sahip profesyonel bir kadroyla, Yalova sporuna katkı sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 13:37:41
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tülin çellek IP: 92.44.112.xxx Tarih : 5.08.2008 12:05:39

yalovanın en iyi hocasıdır.ama şimdi çok uzaklarda seni seviyoruz...