27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Türkiye'de bir ilk

Yalova Üniversitesi, mühendislik ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerinde 9 bölüme bu yıl öğrenci alacak. Bunlardan polimer ve enerji bölümleri ile sosyal hizmetler bölümü ise Türkiye'de ilk kez eğitim devreye sokulan bölümler olacak.

Bu yıl ÖSS tercih kitapçığında 2 fakülteye bağlı toplam 9 bölüm yer alırken, bu bölümlerden 3'ü ise Türkiye'de ilk kez eğitime başlayacak. Bu bölümler Mühendislik Fakültesine bağlı polimer ve enerji bölümü ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı sosyal hizmetler bölümleri olacak. Öte yandan Hukuk Fakültesi ile ilgilide YÖK'le görüşmeler sürüyor. YÖK daha önceden kurulmasına rağmen öğretim görevlisi sıkıntısından dolayı hayata geçirilemeyen fakülteleri örnek göstererek Yalova Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan hukuk fakültesinin bu yıl öğrenci almasına sıcak bakmıyor. Rektörlük ise öğretim görevlisi sıkıntılarının olmadığı konusunda YÖK'ü ikna anlamında yoğun çaba harcıyor. Eğer YÖK bu konuda ikna olursa ÖSS 2009/2010 tercih kılavuzunda Yalova Hukuk Fakültesi de yer alacak.

Yalova Üniversitesi bu yıl 2 fakülte ve 9 bölüme toplam 400 öğrenci alacak. Hukuk Fakültesinin de açılmasına karar verilirse bu rakam daha yukarılara taşınacak. Öte yandan Armutlu ilçesinde su ürünleri anlamında eğitim verecek olan Armutlu Meslek Yüksek Okulu ile Altınova ilçesinde demircilik alanında eğitim verecek olan Altınova Meslek Yüksek Okulu da YÖK tarafından onaylandı. Her iki bölümde bu yıl öğrenci kabul edecek. Ancak Altınova'da Meslek Yüksek Okulu'na yönelik binanın henüz yapılamamasından dolayı bu bölüme kabul edilecek olan öğrenciler bu yıl kapanacak olan İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesindeki Demircilik Meslek Yüksek Okulu'nda Yalova Üniversitesi adına eğitim alacaklar.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 11:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?