19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Türkiye'nin uçağı kalkışta!

HİSARCIKLIOĞLU İŞ ALEMİNE MORAL VERDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin yıldızının yeniden parlamaya başladığını belirterek, "Türkiye'nin uçağı kalkışta" dedi. Hisarcıklıoğlu, hükümetin acilen Perakende Sektörü Kanunu'nu çıkartmasını da istedi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından düzenlenen "İş Dünyasına Yön Verenler 2010" ödül törenine katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ekonomik durumuna övgüler yağdırarak iş dünyasına moral yüklü mesajlar verdi. Türkiye'nin yıldızının hızla parladığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Türkiye yeniden parlamaya başladı. Türkiye'nin uçağı kalkışta. Güneş yeniden doğudan doğmaya başladı. Güneş üzerimize geldiği zaman, eğer hazır olursak güneşi yeniden yakalamış olacağız. 'Tarih hazır olanlara güler' diye bir laf var. Eğer siz hazırlıklıysanız müthiş bir şans geliyor üzerimize. Dünyanın üretim merkezi eskiden Türkiye'nin batısındayken şimdi doğusuna geçti. Dünya üretiminin yüzde 51'i dünyanın doğusunda şu anda. Etrafımıza şöyle bir baktığımızda, ülke olarak 9.4 trilyon dolarlık bir pazar bizi bekliyor. Müthiş bir fırsat var. Daha dün bizim müteahhitlik sektörümüzden bir firma Irak'ta 11 milyar dolarlık 75 bin konutluk bir ihale aldı. Bu müthiş bir hadise" dedi.

Hükümete de seslenen TOBB Başkanı, Perakende Piyasası Kanunu'nun bir an önce çıkartılmasını istedi. Hisarcıklıoğlu, "Perakende Sektörü Kanunu çok önemli. Türkiye'de sermaye birikimi yok. Türkiye'deki perakende sektörü şöyle gelişiyor: Tarım sektöründen veya işçilikten esnaflığa, esnaflıktan tüccarlığa, tüccarlıktan sanayiciliğe veya müteahhitliğe, müteahhitlikten sanayiciliğe, yine sanayicilikten turizm alanına doğru gelişiyor. İnsan biraz para kazandıkça esnaflığa gidiyor. Perakende Sektörü Kanunu olmadığı için esnaf ve ticaret kısmımızda sıkıntı var. Bu, bugün için problem değil. Ama gelecek için sıkıntıya yol açar. Perakende Kanunu ile ilgili taslak hazır fakat icraat yok. Modernleşen ülkelerde kural var, bizde kuralsızlık var. Devlet, hukuk kimin yanındadır? Güçsüzün yanındadır. Güçlü olan insanlar zaten hukukun üstüne çıkar. Perakende Sektörü Kanunu'na onun için ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra "İş Dünyasına Yön Verenler 2010" ödüllerini dağıttı. YTSO üyeliğinde 40 yılını tamamlayanlar ile gelir vergisi, kurumlar vergisi ve ihracat rekortmenlerine ödül verildi. Bu yıl ilk kez inovason ödülü de verildi.

Törene Yalova Valisi Dursun Ali Şahin, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, çeşitli illerin sanayi ve ticaret odası başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

HİSARCIKLIOĞLU İŞ ALEMİNE MORAL VERDİ
HİSARCIKLIOĞLU İŞ ALEMİNE MORAL VERDİ
HİSARCIKLIOĞLU İŞ ALEMİNE MORAL VERDİ
HİSARCIKLIOĞLU İŞ ALEMİNE MORAL VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 16:49:01
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 00:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?