19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Üstün yetenekli çocuk arıyorlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu, Yalova'ya gelerek 2 okulda incelemelerde bulundu. Üstün zekalı çocukların eğitim gördüğü Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi'ni de gezen komisyon üyeleri, bir öğretmeninin çaldığı bağlama eşliğinde şarkılar söyledi.

Üstün yetenekli çocukların keşfi ve eğitim tekniklerinin tespitini hedefleyen TBMM Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu, İstanbul ve Kocaeli'nin Gebze ilçesinin ardından Yalova'ya gelerek 2 okulda incelemelerde bulundu. 17 üyeden 13'ünün katılımı ile gerçekleşen incelemede; komisyona Yalova Valisi Esengül Civelek ve AK Parti Yalova Milletvekili ve komisyonun katip üyesi Temel Coşkun bilgi verdi. İlk olarak Termal ilçesinde bulunan Yalova Termal Fen Lisesi'ni gezen komisyon, öğretmenler ve okul yöneticileri ile konuştu. AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, vurgulanan tüm problemlerin not alınmasına özen gösterdi.

Üyeler daha sonra Çınarcık ilçesinde üstün zekalı çocuklara eğitim veren Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi'ne geçti. Üyeler, komisyon merkezi yapımını sağlayan Macide Alp isimli hayırsever tarafından karşılandı.

Bu arada merkezin sanat öğretmenlerinden Fidan Özer, bağlaması ile komisyona türkü ziyafeti çekti. Komisyon üyeleri hep bir ağızdan söylenen türkülere eşlik etti.

Komisyon Başkanı Halide İncekara, çalışmaların sürdüğü gerekçesiyle basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

TBMM Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu bugün İstanbul'a gidecek

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2012 Perşembe 13:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?