26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Uzaktan 'kardeş' geldi

Yalova’ya gelen Güney Kore-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu’na üye 5 milletvekili, Vali Yusuf Erbay ve Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’nu ziyaret etti.

İlk olarak Vali Yusuf Erbay’ı makamında ziyaret eden G. Kore-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Sim Jae Duck ile milletvekilleri Le Keun Sik, Ro Hyung Song, Hwang Jin Ha, Lee Jai Chang, Yalova hakkında bilgiler aldı. G. Kore’nin Suwon kenti ile Yalova’nın kardeş şehir olduğunu hatırlatan Erbay, her iki şehir arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için birlikte hareket etmek gerektiğini söyledi.

Ardından Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’nu ziyaret eden heyet, Binicioğlu ile uzun süre sohbet etti. Sohbet esnasında Suwon kenti ile Yalova arasındaki karşılıklı diyalogun artırılması talebinde bulunan Kore ekibi, Yalova’dan bir heyeti de G. Kore’ye davet etti. Kore heyeti ve Binicioğlu, bir birlerine karşılıklı hediyeler verdi.

Heyet başkanı Sim Jae Duck, "Türkiye, G. Kore için kardeş olarak gördüğümüz tek ülke. Sizler bizim en zor zamanımızda yanımızdaydınız. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz, hüznünüz ise hüznümüzdür. Dolayısıyla Avrupa Birliği’ne katılma sürecinde kat ettiğiniz mesafe bizi de son derece mutlu ediyor. Yine ekonomik anlamda Türkiye’de yaşanan gelişmeden son derece mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 16:41:48
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 13:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?