19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

VEDO tanıtımı

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından hayata geçirilen ve kısa adı VEDO olan Veri Değerlendirme Ofisi tanıtıldı. YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, VEDO'nun stratejik yönetim uygulamalarına yön vereceğini söyledi.

YTSO, bundan sonraki çalışma ve projelendirmelerde altyapıyı ve veri akışını sağlayacak olan VEDO uygulamasını devreye soktu. Odanın bundan sonraki çalışmalarına yön verecek olan VEDO uygulaması kapsamında odaya bağlı 4 bin üyenin profili, ticari faaliyetleri ile ilgili bilgiler, hayat şartları, sağlık, sosyal durumları, iletişim performansları ve YTSO ile ilişkileri kayıt altına alınacak. Bu bilgiler derlendikten sonra ortaya çıkacak analiz raporu doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılacak.

Bu uygulamanın Yalova için son derece önemli olduğuna işaret eden YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, "Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine ve Yalova yereline ait verilerin sürekli toplanacağı, bu verilerin bilgiye dönüştürülerek, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası stratejik yönetim uygulamalarına yön vereceği bir yönetim sistemini hayata geçiriyor.

Kısaltılmış adı "VEDO" olan "Veri Değerlendirme Ofisi"nin ilk etapta yapacağı çalışma, sorgulanabilir üye veri tabanı ve üye profil raporunun hazırlanması olacaktır. Verilerin toplanmasından sonra üyelerimize ziyaretlerde bulunulacak. VEDO bu verileri, istatistik analiz programları ile değerli bilgilere dönüştürecek. Bu istatistiki bilgilerden bir çoğu odamızın çalışma performansını gösterecek. Yeni projeler ve destek çalışmaları uygulanacak.

Üye veri tabanı ve profil raporu dışında, kamuoyu araştırmaları, periyodik ekonomik durum ölçümleri, üyelere sosyal destek faaliyetleri de ofisin görev alanı içinde olacak. Ofis ilerleyen dönemlerde, ulusal ve yerelde Yalova ile ilgili yapılan tüm, araştırma, analiz ölçümlerinde toplanacağı, izleneceği ve raporlanacağı bir faaliyeti de yürütecek. Bütün bu veriler ve bilgiler Yalova da Ticaret ve Sanayi sektörünün yere daha sağlam basması, geleceği daha iyi planlaması adına üyelerimize destek olarak dönecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 12:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?