27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Yalova Belediyesi Brüksel'de ofis açtı

Yalova Belediyesi, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım sürecinde lobi faaliyetlerine katkıda bulunmak amacı ile Belçika'nın Brüksel kentinde bir ofis açtı. 

Yalova Belediyesi bir süredir hazırlık çalışmalarını sürdürdüğü ve Belçika'nın Brüksel kentinde açmayı planladığı irtibat ofisini törenle açtı. Açılış öncesinde Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay ve AB Daimi Temsilcisi, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Kerem Divanoğlu ile görüşen Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ofis ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ardından Brüksel'de Kentler ve Belediyeler binasında ofisin açılışını yapan Binicioğlu, "Türkiye'deki yerel yönetimler Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde, Avrupa'daki mahalli idarelerle ilişkilerini güçlendirmek ve Avrupa'daki hizmet standartlarını yakalamak zorundadır. Yalova, Türkiye'nin gelecekteki Avrupa Birliği üyelik hedefinin bilinciyle, Avrupa'daki yerel yönetimler arasındaki güçlü yerini almaya başladı. Türkiye'den Yalova gibi bir kentin artık Avrupa Kentler Evi'nde bir ofisi bulunmaktadır. Bu ofis vasıtasıyla artık Yalova'daki tüm kurumlar Avrupa'daki ilişkide bulunmak istedikleri tüm kurumlarla daha kolay ve yerinden bağlantı sağlama imkanı bulacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 12:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YAŞAR SAVAŞ IP: 88.240.110.xxx Tarih : 21.01.2008 21:51:46

BAŞKAN...YALOVANIN ŞU ANKİ DURUMU İLE AB YE DEĞİL SOMALİ BİRLİĞİNEDE GİREMEZSİN...YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI,ÇEVRE DÜZENLEMESİ SIFIR VE PİSLİK İÇİNDEKİ BİRKENT...SİZ AVRUPADA BÜRO AÇIYORSUNUZ ...YAZIKKKKKKK