27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Yalova doğalgaza kavuştu

Yalova'da 2005 yılının Şubat ayında ilk kazmanın vurulduğu doğalgaz çalışmalarında mutlu sona gelindi. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı şehirde abonelik çalışmalarına başlandı. Yalova Belediyesi ve Arsan Marmara Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Armagaz) tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, on yıl önce başlayan bir serüvenin mutlu sonla bittiğini belirterek, "Yalova'da doğalgaz altyapı çalışmaları tamamlanarak abonelik işlemlerine geçildi. 2005 yılının Şubat ayında Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde başlayan çalışmalar Soğucak kalıcı konutlarının bulunduğu Paşakent Mahallesi hariç, diğer 9 mahallede 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bugün büyük bir gün, zira artık abonelik işlemlerine başlıyoruz. Belediyenin 5. katında Armagaz için bir büro açtık. Abonelik işlemleri burada yapılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Armagaz Genel Müdürü Sait Ağar ise, bu yıldan başlayarak 2006 yılı sonuna kadar yapılacak çalışmalarla toplam 38 bin meskene doğalgaz vermeyi hedeflediklerini söyledi. Ağar, ilk kazmanın vurulduğu yıl doğalgaz kullanmaya başlayan tek ilin Yalova olduğunu hatırlattı. Ağar, ildeki toplam doğalgaz maliyetinin 25 milyon dolar olduğunu söyledi.

Yalova Valisi Yusuf Erbay de, "Ankara'ya doğalgaz için ilk gittiğimizde bu dosya rafa kaldırılmıştı. Doğalgazı rantabl hale getirip cazipleştirebilmek için bir formül bulduk. Kocaeli'nin Karamürsel, Bursa'nın Orhangazi ve Yalova'nın diğer 5 ilçesini içine alan bu formülü hayata geçirdik. Daha da önemlisi, Ankara'dakiler, bizim iktidarı ve muhalefeti ile sergilediğimiz beraberliği görünce fikir değiştirdi. Yani bugün gelinen bu noktanın altında bu işbirliği ve kararlılık yatıyor" diye konuştu.

Toplantıda, Armagaz tarafından açılan kursları başarıyla tamamlayan 81 doğalgaz tesisatçısı ve kaynakçısına da sertifikaları verildi. İldeki doğalgaz tesisatı çalışmalarında yetkili olacak olan bu kişilerin sertifikalarını Milletvekili Şükrü Önder, Vali Yusuf Erbay ve Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 14:46:15
Güncelleme :8 Ağustos 2005 Pazartesi 14:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?