27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Yalova geleceğini planlıyor

Yalova’da valilik ve belediye tarafından düzenlenen "Yalova Çevre Düzeni Planı" konulu panelde, şehrin geleceği masaya yatırıldı.

Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Şehir Planlamacıları Odası Genel Başkanı Erhan Demirezen, Çevre ve Orman Bakanlığı Daire Başkanı Erdal Kayapınar, Yeditepe Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Betül Şengezer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancısı Dr. Mehmet Çakılcıoğlu ve Şehir Planlamacıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Esin Mıhçı konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar, ortak bir noktada buluşarak, "Yalova üç büyük ilin ortasında yer alıyor. Bu plan Yalova’nın geleceğini belirleyecek. Yalova bir sanayi mi, yoksa turizm, çiçekçilik ya da bilişim şehri mi olacak? Önce buna karar verilmeli. Yalova ilk etapta kendine bir hedef koymalı ve bu hedefe ulaşma süresini belirlemeli. Zira İstanbul, Bursa ve İzmit’in arasında kalan Yalova’nın gelişmesi diğer illeri de doğrudan etkileyecek. Örneğin Yalova İstanbul’un batı yakasının teknoloji gelişim odağı olabilir" dediler. Vali Yusuf Erbay da, "Bu toplantı Yalova’nın geleceğinin belirlenmesi açısından son derece önemli. Bu süreç aynı tipteki toplantı ve çalışmalarla daha şeffaf bir şekilde devam edecek. Kısaca biz Yalova’nın yol haritasını belirliyoruz" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu da, "Valilik ve Şehir Plancıları Odası ile birlikte Yalova’nın gelecekteki kimliğinin belirlenmesi noktasında uzun bir yolun ilk adımını attık. Bu süreklilik arz eden bir dizi çalışmayı içerecek. Tabii yapılacak çalışmalar içinde Yalova’nın sıkıntılı olan ve tartışmalarla sık sık kamuoyunun karşısına gelen fabrikalar bölgesi de gözden geçirilecek. Fabrikaların gözden geçirilip organize edilmesi gerekiyor. Ayrıca planlamaların yerel yönetimlerce de belirlenmesi şart" diye konuştu.

yalova
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 16:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?