26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yalova halkından değişiklik tepkisi

Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SSK) ait sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı’na devri sonucu, Yalova’daki Yaşar Okuyan SSK Bölge Hastanesi’nin de ismi değiştirildi. Okuyan’ın kente büyük katkıları olduğunu söyleyen Yalovalılar isim değişikliğine karşı çıktı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise "Yalova’da sadece bir hastaneye değil, tüm sokaklara Yaşar Okuyan’ın ismi verilmeli; hatta Yalova’nın ismi değiştirilip ’Yaşar-Ova’ olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Ülke genelindeki 148 SSK hastanesinin ismi değiştirilirken, Yaşar Okuyan Bölge Hastanesi’ne "Yalova Devlet Hastanesi" adının verilmesi, Yalovalıların tepkisine sebep oldu. Okuyan’ın bakanlığı sırasında Yalova’ya büyük hizmetleri olduğunu belirten Yalovalılar, "Onun yaptıklarını unutamayız. Kurmuş olduğu modern SSK Hastanesi sayesinde tedavi için diğer illere gitmekten kurtulduk. Yaşar Okuyan SSK Hastanesi’nin ismi bir vefa olarak aynen kalmalı" dediler.

AK Parti Yalova İl Başkanı Fikri Demirel, "Bu, bakanlığın Türkiye genelinde alınmış olduğu bir karardır. Devlet hastanelerine şahıs isimleri konulmuyor. İsimlerin değiştirilmesinde bir art niyet yok. Eski bakanımızın ilimize yaptığı hizmetleri herkes takdir ediyor" dedi.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise isim değişikliği hakkında, "Yalova’da sadece bir hastaneye değil, tüm sokaklara Yaşar Okuyan’ın ismi verilmeli. Hatta Yalova’nın ismi değiştirilip Yaşar-Ova olmalı" diye yorumda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 13:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?