26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yalova MOBESE'ye kavuşuyor

Yalova MOBESE kameralarıyla gözetlenecek.

Suçun önlenmesi, tespiti ve suçluların yakalanmasında büyük rol oynayacak olan KGYS ve MOBESE sistemleri Yalova Valiliği'nde düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Emniyet Müdürü Selim Ahmet Akyıldız, "2009'dan itibaren trafik ekiplerimizde mobil sorgulama yapılmaya başlandı. Bu proje ile birlikte ekiplerimiz Avrupa ülkelerindeki teknolojik altyapıya sahip hale geldi. Bu teknoloji Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin bir parçasıdır. KGYS'nin en önemli unsuru ise suçun oluşmasını engellemektir. Bu sayede suç işlenmesinin önüne geçilecek, işlenen suçların faillerinin de acilen yakalanması sağlanacaktır. Yalova'da uygulanacak bu projemiz çekirdek proje olarak teknolojik altyapının omurgasını oluşturacaktır. Önümüzdeki süreçte projeye 112, iletişim şirketleri, su, doğalgaz, ve itfaiye gibi kuruluşlarda dahil edilerek sistemin geliştirilmesi çalışmalarına devam edilecektir" dedi.

Tanıtımı Yalova Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü ve MOBESE Sorumlusu Levent Durmaz yaptı. Sistemin kurulacağı binanın tamamlandığını ve kabulü çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Durmaz, "Sistem binanın tamamlanmasının ardından 75 günlük süre içerisinde tamamlanacak. İlk etapta 10 noktada 17 kamera ile devreye girecek sistem her yıl geliştirilerek 2014 yılında 45 noktada 100 kameraya ulaştırılacaktır. Ayrıca 155, 110 ve 112'ye ait araçların sevk ve idaresi de ilerleyen yıllarda KGYS sitemi ile yapılacaktır" dedi.

PLAKA TANIMA SİSTEMİ DEVREYE GİRİYOR

KGYS ve MOBESE sitemleri, trafikte seyreden araçların plakalarını da otomatik olarak sorgulayarak, hacizli, aranan ve çalıntı araçları tespit edip sistem operatörlerini uyaracak. Sistem operatörleri de ekipleri yönlendirerek bu tip araçların yakalanmasını sağlayacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 01:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?