19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yalova sporcularını onurlandırıyor

 

NBA'in Türk temsilcisi Mehmet Okur, bir süre NBA'de ve birçok yabancı takımda oynayan İbrahim Kutluay ve Dünya Şampiyonu güreşçi Sırrı Acar'ın Yalova'da heykelleri dikilecek.

Yalova Belediyesi, sahil düzenlemesi çalışmaları kapsamında Yalova'da yetişip Türkiye'nin adını dünyaya duyuran 3 Türk sporcusunun heykelini dikme kararı aldı.

Halen NBA'in başarılı takımlarından Utah Jazz'da top süren Mehmet Okur, NBA'da top sürdükten sonra Avrupa'daki takımlara transfer olan İbrahim Kutluay ve 1967 yılında Dünya Şampiyonu olan Sırrı Acar dikilecek heykelle ölümsüzleşecek. 8 ayda tamamlanması öngörülen sahil düzenlemesi kapsamında 3 ünlü sporcunun heykellerinin açılışının da yapılması planlanıyor.

"Onlar Türkiye'nin ve Yalova'nın adını dünyaya duyurdular" diyen Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Yalova'da doğan, burada yetişen ve Türkiye'nin adını dünyaya duyuran bu 3 Yalovalının heykellerini dikerek ilimizin onlara olan vefa borcunu ödemek istiyoruz. Böylece onları bizlerden sonraki nesillerin de tanımasını ve hatırlamasını sağlamış olacağız" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 11:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?