19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yalova Terminali hizmete girdi

Yalova Belediyesi tarafından yaptırılan Şehirlerarası Otobüs Terminali hizmete girdi. Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu Terminalin Yalovalılar'a daha rahat ve konforlu bir seyahat ortamı sunacağını söyledi. 

Yalova Şehirlerarası Otobüs Terminali düzenlenen törenle hizmete girdi. Resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması beklenen terminalde yolcu alımı ve otobüs giriş çıkışları ise başladı. Terminalin devreye girişi ile ilgili olarak terminal binasında bir basın toplantısı düzenleyen Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Bu bir açılış töreni değil. Burasının açılışını Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından TOKİ ve katı atık depolama tesisimizin açılışı ile birlikte yapılacak. Bundan sonra otobüslerimiz inşallah buradan kalkacak ve buradan yolcu alacak. Yalova'daki bu karmaşa hem yolcularımız açısından, hem işletme sahipleri açısından hem burada iş yapan esnaflar açısından daha güzel ve daha rahat olacak. Bu terminal Yalova'nın hemen girşinde güzel bir imaj oluşturuyor. Modern bir terminalde olması gereken ne varsa bu terminalde var" dedi. 

17 bin metre kare arazi üzerine kurulu olan terminal binası 7 bin 782 metre kare kapalı alana sahip. Bodrum ve zemin kat dahil 4 katlı olan binada 16 adet bilet satış gişesi ve bu gişelerin muhasebe bölümlerine ait 16 ofis yer alıyor. 3 adet kafe, restorant, 2 adet mağaza ile güvenlik noktalarının yer aldığı terminalde revir ve mescit de bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 11:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?