19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yalova'da ayı katliamı

Yalova'ya bağlı Güneyköy'de tüfekle vurularak öldürülmüş bir ayı bulundu. Olay yerine gelen Çevre Müdürlüğü yetkilileri, ayıyı öldüren kişinin tespiti için jandarmadan yardım istedi.

Son günlerde yurdun değişik yerlerinde meydana gelen ayı öldürme vakalarına bir yenisi de Yalova da eklendi. Güneyköy'de silahla vurularak öldürülmüş bir ayı bulunması üzerine derhal yetkililere haber verildi. Ayı leşinin olduğu yere gelen Çevre ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden Hakan Korkmaz, ayıların öldürülmesinin suç olduğunu belirtti. Korkmaz, "Yabani hayvanların öldürülmesi suçtur. Hukuki olarak ceza gerektirir. Bu ayıyı vuran kişi tespit edilirse 20 milyar liraya varan para cezasına çarptırılacak" dedi.

Ayıyı tüfekle vuran kişinin tespiti için Yalova Jandarma Alay Komutanlığı'ndan yardım isteyen Çevre Müdürlüğü yetkilileri, köylülerin de ifadesine başvurdu. Jandarmanın incelemesinin ardından hayvanın leşi yetkililer tarafından bulunduğu yerden gömülmek üzere kaldırıldı.
Hayvanların zevk için öldürülmesini istemediklerini söyleyen köylüler, "Türkiye'nin bazı yerlerinde meydana gelen ayı öldürme vakalarını kınarken köyümüzde böyle bir olay yaşanması bizi üzdü. Suçlular cezasını çeksin" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 11:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?