19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yalova'da canlanan sektör; çiçekçilik

Yalova’da bir dönem en hareketli sektörlerden olan çiçekçiliğin canlandırılması için Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği (SASBÜD) ve Tarım İl Müdürlüğü 10 kişilik bir komisyon kurarak çalışma başlatma kararı aldı.

Bir dönem çiçekleriyle anılan ve yurt dışına büyük miktarlarda süs bitkisi gönderen Yalova’da bu sektörün yeniden canlandırılması için SASBÜD ve Tarım İl Müdürlüğü kolları sıvadı. İlk adım olarak biraraya gelen çiçek üreticileri ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, izlenecek yolun belirlenmesi için bir komisyon kurma kararı aldı. Tarım Müdürlüğü ve SASBÜD’den oluşacak 10 kişilik komisyon, çalışmalar yaparak rapor hazırlayacak.

Gerekli çalışmaları yaparak Yalova’da çiçekçiliğin yeniden eski günlerine dönmesini sağlayacaklarını söyleyen SASBÜD Başkanı Selami Doğancı, "Yalova’da bir dönemin en gözde sektörü olan çiçekçilik günümüzde ciddi sıkıntılarla boğuşuyor. Bunun ortadan kaldırılarak eski günlere dönülebilmesi için Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte çalışmalar yapacağız. Tabii bunu yaparken sektöre bir kalite getirmeyi de hedefliyoruz. Bş için üreticilerimizin evvela bitki yetiştirme ruhsatı almaları, süresi dolanların ise ruhsat yenilemesini şart koşacağız. Ayrıca zirai taşıma ve satış sertifikası almaları da şarta bağlanacak. Umuyoruz ki Yalova yeniden Türkiye’nin çiçekçilik merkezi olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 18:38:29
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 14:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Deniz Çevik IP: 88.250.240.xxx Tarih : 17.10.2008 08:20:16

Bugün sasbud dan ısmarladığım gül fidanları geldi ve hepsi hastalıklı ve kötü kalite. Ne yazıkki bu şekilde olumsuz tanıtım yapmış oldular ve ben ve buradaki İngiliz ailelere tavsiyede bulunamıyacağım. Kendileri kaybederler.