19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yalova'da deprem tatbikatı

Yalova'da düzenlenen "Ulak" kod adlı deprem tatbikatı ile telsiz muhaberesi ve yeni kurulan motorize ekiplerin koordinasyonu denendi. 7 şiddetindeki bir depremin senaryo edildiği tatbikatı Yalova Valisi Yusuf Erbay yönetti. 

Deprem anında telsiz muhaberesinin kontrol ve koordinasyonunu hedefleyen tatbikat Yalı Caddesi'nde başladı. Senaryo gereği 7 şiddetinde deprem meydana gelirken, birçok bina hasar görde ve yüzlerce insan yaralandı. Sarsıntının ardından İl Özel İdaresi Afet Yönetim Merkezi bünyesinde Yalova ilinde kurulan geniş alan kaplama telsiz sistemi kullanılarak, köy ve mahalle muhtarlarından bilgiler alındı. İl Kurtarma ve Yardım Komitesi, Vali Doç. Dr. Yusuf Erbay başkanlığında, Afet Yönetim Merkezi olarak kullanılan valilik binasında acilen toplandı. 

MAVİ-YEŞİL YOL ALTERNATİF GÜZERGAH 

Keşif birlikleri ve köy muhtarları, telsiz vasıtasıyla Çiftlikköy girişinde Devlet Hastanesi'ne giden köprünün çöktüğünü, ulaşımın kesildiği yolda trafiğin alternatif olarak Elmalık-Kazımiye-Sultaniye köyü üzerinden Çiftlikköy Belediyesi Kavşağı'na verilmesi gerektiğini, Yalova - Bursa yolunun ise Soğucak girişinde meydana gelen heyelan sebebiyle ulaşıma kapandığını bildirdi. Bu yola alternatif olarak da Yeşil - Mavi yol içinde yer alan yardım ve tahliye yollarından Elmalık-Kirazlı-Sugören güzergahı ile Yalova - Bursa yolunun kullanılmasına karar verildi. 

Öte yandan Kirazlı köyünde yaralıların olduğu haberi merkeze ulaştı. Sağlık ekiplerinin söz konusu güzergahın kapalı olduğunu bildirmeleriyle motorize ekipler olay yerine sevk edildi. Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan UMKE ekiplerini alan motorize ekipler, doktorları Kirazlı köyüne ulaştırdı. Tatbikat ekiplerin Elmalık köyünde İstihkam tepesinde buluşmalarıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 14:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?