27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Yalova'da kuzenlerin ilginç seçim yarışı

Halen Yalova Belediye Başkanı olan Yakup Koçal partisi ANAP'tan ayrılarak AKP'den aday adayı oldu. AK Parti'den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Koçal'ın karşısına hiç beklenmedik bir rakip çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan Yakup Koçal karşısında DYP'den belediye başkan adayı oldu. Bununla da kalmayan sürprizlere şimdi de Yakup Koçal'ın amcası Cengiz Koçal eklendi.
1989-1994 yılları arasında 2 dönem Yalova Belediye Başkanlığı yapan Cengiz Koçal da SHP'den aday olunca, Yalovalıları hangisinin ne kadar oy alacağı merakı sardı. Bir birleri hakkında eleştirilere daha şimdiden başlayan akraba adaylar kıyasıya bir mücadeleye girdi.
Belediye başkanlığı çekişmesinde en zor günleri ise bir birleri ile akraba olan Koçal ve Okuyan aileleri yaşıyor. Yalova'da oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olan Koçal ve Okuyan sülaleleri kime oy vereceklerini bilemezken, "Bu güne kadar Yalova'da hiç böyle bir yarış yaşanmadı. Biz hep aramızdan çıkan tek bir adaya oy verdik. Yaşar Okuyan ve Yakup Koçal aynı partiden seçime girmişlerdi, ama hiç bizim sülalelerimizden birisi karşı karşıya gelmemişti. Şimdi sülale üçe bölündü. Kim kime oy vereceğini bilemiyor. Kelimenin tam anlamıyla şaşkınlık yaşıyoruz" diye konuştular.
YALOVA-İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2004 Perşembe 14:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?