19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yalovalı çocuklardan basın açıklaması

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü kapsamında Yalova'da bir basın açıklaması yapan çocuklar, "Çocuk işçiliği çocuk istismarının en kötü biçimidir ve haklarımızın en ağır biçimde ihlalidir" dediler. 

Yalova Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu, Çocuk ve Gençlik Merkezi tarafından Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü münüsabetiyle bir basın açıklaması yapıldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi önüne ellerinde taşıdıkları dövizlerle gelen 25 çocuk, "Çocuk İşçiliğine Hayır" şeklinde slogan attı. Yalova'da 246 çocuğun merkezin çalışmalarıyla sokaklardan kurtarıldığını belirten Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Gülbin Polat Zengin, "Kurum olarak sokakta çalıştırılarak istismar edilen çocuklara hizmet veriyoruz. Şu anda toplam 246 çocuk gözetimimiz altında. Merkezde bu çocukların gelişimine yönelik çalışmalar yaparken genellikle dar gelirli olan ailelerinin de istihdam edilmesine çalışıyoruz" dedi. 

Çocuklar adına basın açıklamasını okuyan 12 yaşındaki Rıza Tunç ise, "Çocuk işçiliği çocuk istismarının en kötü biçimidir. 18 yaşına kadar hepimiz çocuğuz ve vazgeçilmez haklarımız var. Bu haklar bütün çocuklar içindir. Beyaz çocuk, kara çocuk, kız ve erkek çocuk fark etmez. Bizler arasında din ve dil ayrımı yapılamaz. Bu hakları kullanmamız için çocuk olmamız yeter. Biz çocuklar Çocuk Hakları Bildirgesi'ndeki tüm haklarımızı eksiksiz kullanmak istiyoruz. Bizler için yaşanılabilir bir dünya mümkün. Biz çocuklar düşlerimizi yaşayamadan, çocuk olma hakkımızı kullanamadan, eğitim hakkından yararlanamadan ailelerimizin sıcak ortamından kopartılıp iş hayatına itilmekteyiz. Yarınların geleceği olan biz çocukların hakları güvence altına alınmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 15:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?