27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Yalovalı galericiler çarşı istiyor

Yalova Belediyesi tarafından genellikle Mimar Sinan Caddesi ve İstiklal Caddesi üzerinde yoğunlaşan oto galerileri mühürlendi. 

Galericiler adına konuşan Tunç Otomotiv'in işletmecisi Süreyya Tunç, "İş yerlerimiz mühürlenirken bir gerekçe gösterilmesi lazımdı. Eğer bir işyerinin şehir içinde olmasını istemiyorsanız ve burasının kapatılması lazımsa, buna bir zemin hazırlar, öyle kapatırsınız" dedi. 

Tunç bu durumda belediyenin oto galerilerinin bir arada olacağı bir Galericiler Çarşısı yapması gerektiğini dile getirerek, "Biz de toz toprak içerisinde burada iş yapmak istemiyoruz. Belediye tüm galericileri tek çatı altında toplayacak bir Galericiler Çarşısı yapsın, oraya gidelim. Belediye başkanı kendiniz bir kooperatif kurun yapın ve oraya gidin diyor. Toplasan 50 galericinin bulunduğu Yalova'da böyle bir çarşı kurmaya ne paramız ne gücümüz yeter. Belediye yapsın ve bu yerleri bize kiralasın" şeklinde konuştu. 

Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığına da dikkat çeken galerici Süreyya Tunç, "Türkiye'de bu uygulamanın bir benzerine daha rastlamak mümkün değil. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi metropollerde bile galeriler şehir içerisinde. Adamlar Bağdat Caddesi'nde galeri açıp işletiyorlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 11:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suphi baymaz IP: 78.172.121.xxx Tarih : 23.12.2008 14:08:59

yalova türkiyenin en güzel bir yeri benim için tam yaşanacak bir yer çünkü ilk gittiğim de çok etkilenmiştim bana eskileri aratmadığını söyleyebilirim çok güzel bir yer söylemek le olmaz gezmek lazım tercihim yalova