27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Yalovalılar geceyi sokakta geçirdi

Yalova'nın Çınarcık ilçesi'nde meydana gelen 4.8 şiddetindeki deprem, Çınarcık halkını sokağa döktü.

Çınarcık Kaymakamı Şükrü Kara depremde herhangi bir mal veya can kaybının olmadığını söylerken, 17 Ağustos depremini ikinci kez hatırlayan Çınarcık'lı vatandaşlar geceyi parklarda ve arabalarında geçirdi.


Yalova'nın Çınarcık ilçesinde saat 20.55'te meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, merkez üssü Çınarcık'ın yanı sıra Yalova merkez, Bursa, İzmit, Adapazarı ve İstanbul'da da hissedildi. Çınarcık'ta halk depremin ardından sokaklara dökülürken, telefon hatları 10 saniye süren depremin ardından kilitlendi. Bazı vatandaşlar otomobillerinde sabahlarken, araçlarındaki televizyondan haberleri takip ettiler. 17 Ağustos 1999 depreminde 397 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından halk kısa süreli panik yaşadı.

Vatandaşlar sahil kenarında bulunan pastanelerde ve parklarda oturarak geceyi geçirdi. Evlerinde otururken depremin hissedilmesiyle birlikte sokağa fırladıklarını belirten Çınarcıklı vatandaşlar, "17 Ağustos depremini unutamadık. Bir anda sallanmaya başlayınca binaları boşalttık. Hepimiz büyük bir deprem yaşadığımız için korkuyoruz " dedi. Saatler geçmesine rağmen depremin etkisini üzerinden atamayan bir genç ise Azer Bülbül gibi sallandıklarını ifade etti.

- ÇINARCIK HALKI 17 AĞUSTOS DEPREMİNİN SENDROMUNU YAŞIYOR
Depremde polis bölgesi ve kırsal alanda herhangi bir kaybın olmadığını belirten Çınarcık Kaymakamı Şükrü Kara, "Burası deprem bölgesi. Vatandaş 17 Ağustos depreminin sendromunu yaşıyor. Bunların hepsi geçti. 397 kişinin depremden hayatını kaybettiği bir yerde yaşıyoruz. Bu yüzden acılarımız taze. Orta şiddetli bir depremdi" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 03:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?