27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Yalova'nın 6 aylık suyu var

Yalova'nın içme suyunu karşılayan Gökçe Barajı'nda 17 milyon metre küp su bulunduğu bildirildi. Barajdaki su miktarı, hiç yağmur yağmasa dahi 6 ay boyunca vatandaşın ihtiyacına karşılık verebilecek. 

Yaz aylarının kurak geçmesi sebebiyle barajlardaki su seviyeleri hızla düşüyor. Buna bağlı olarak başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde susuzluk tehlikesi baş gösterdi. Yalova'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı'nda ise su seviyesi 75.40 kodunda bulunuyor. Bugün itibarı ile barajda 17 milyon metre küp su bulunduğunu ifade eden yetkililer, ildeki aylık su tüketimi miktarının 3 milyon metre küp olduğunu dile getirdi. Bu kriterler çerçevesinde Yalova'nın aralık sonuna kadar hiç yağmur yağmasa dahi suyunun yeteceği bildirildi. 

BAHÇE SULAMAYIN VE ARABA YIKAMAYIN 

Barajdaki su seviyesinin yeterli olmasına ve herhangi bir su sıkıntısı tehlikesi görünmemesine rağmen vatandaşlara uyarıda bulunan yetkililer, şehir şebeke hattından gelen suyla araç yıkanmamasını, ve bahçelerin sulanmamasını istedi. Bu gibi durumların ildeki 3 milyon metre küp olan aylık su harcama miktarını neredeyse 2 katı arttırdığı hatırlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?