19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yalova’nın kestane balı markalaşıyor

“BAL GİBİ BİR KENT” MARKALAŞIYOR

“Bal gibi bir kent” sloganı ile Yalova’yı temsil edecek olan "kestane balı" projesi kamuoyuna tanıtıldı.

Yalova’nın marka değerlerinden birisi olması hedeflenen kestane balı tanıtıldı. Proje hakkında bilgi veren Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, “Şehirlerin hatırlanmasında lezzetler çok büyük önem taşıyor. Yalova’nın kestane balını ilin marka değerine dönüştürmeyi hedefledik. İlin hediyelik lezzetlerinden birisi olması için özel bir ambalajlama yapıldı. Artık Yalova’nın kestane balı bir kent hediyesi olarak tanınacak ve bundan sonraki süreçte de markalaşacak” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Lale Dondurmacıoğlu ise, “Yalova daha evvel elma şehri olarak bilinirdi, sonra çiçek şehri oldu. Bundan sonra ise bal kenti olarak bilinecek. Bu proje ile Yalova’nın tanıtımına ve marka bir değere kavuşturulmasına yönelik önemli bir adım atıldığına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yalova’nın sadece bir marka ürünle anılmasını yeterli bulmadıklarını dile getiren MARKA Genel Sekreteri Ayhan Ayan ise, “Yalova’nın daha fazla marka değerleri olmalı. Bu sadece bir gıda değil, bir obje, bir tarihi yapı da olabilir. Ama markalaşmış değerler şehirlerin tanıtımında önemli roller üstleniyor. Kestane balının ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu. Yalova Valisi Osman Çapalı ise, “Kestane balımızın Yalova’nın tanıtımında ciddi rol göreceğine inanıyorum. İlimizin simgesi olacağına inancım tam. Ama sadece tanıtımı değil satışının da iyi yapılması lazım. Bu balı alanlar geldikleri yörelerdeki insanlara bunu hediyelik olarak, Yalova’yı temsil eden bir değer olarak götürmeliler” dedi.

Yalova balının tanıtımı için broşür, özel ambalajlar ve kağıt torbalar da basıldı. İleriki dönemlerde sadece bu balı satan işletmeler kurulması da hedefleniyor.

“BAL GİBİ BİR KENT” MARKALAŞIYOR
“BAL GİBİ BİR KENT” MARKALAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 17:34:05
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 20:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?