27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Yalova'nın zemin etüdü çalışmaları başladı

Yalova Belediyesi, heyelan riski taşıyan bölgelerin dayanıklılığını tespit etmek için jeolojik zemin etüdü çalışmalarına başladı. Yalova’da kaygan bölge olarak bilinen 4 noktada zemin etüdü başlatan belediye, söz konusu yerlerin zemini hakkında teferruatlı bilgi toplayacak.

Bugüne kadar pasif heyelan bölgesi olarak bilinmesine rağmen üzerinde yapılaşma bulunan bu bölgelerin yapılacak etütler neticesinde daha güvenli hale geleceğini söyleyen Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Yapılacak jeolojik etüt çalışmaları neticesinde hazırlanacak rapor ve planlar, belediye meclisi tarafından onaylandıktan sonra hayata geçirilecek. Bütün bu çalışmaları daha emniyetli bir Yalova için yapıyoruz. Yer bilimlerine yönelik incelemelerimiz gerekli görülen noktalarda devam edecek. Riskli olan bölgeler imara kapatılacak" dedi.
Biniciloğlu, yaklaşık 3 ay sürecek çalışmalar neticesinde 23 hektarlık alanda genel jeolojisi ve tektoniği, zemine ait parametreler, zemin sınıflandırması, yoğunluk, izafi sıkılık, drenajsız mukavemet, efektif mukavemet, zemin rijitliği gibi değerlerin tespit edileceğini sözlerine ekledi.

yalova
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 13:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?