19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yardım dağıtımında izdiham yaşandı

Yalova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılacak 75 milyon liralık bayram yardımı için 400 kişi başvurunca izdiham yaşandı. Yaşlılar ve çocuklu kadınlar ezilme tehlikesi geçirdi.

Sabahın erken saatlerinde vakfın kapısında beklemeye başlayan yaklaşık 400 kişilik kalabalık, kapının açılması ile merdivenlere hücum etti. Yaşanan izdihamsebebiyle ihtiyarlar ve çocuklu kadınlar ezilme tehlikesi geçirdi. Sıkışarak ilerleyemeyen vatandaşlar arasında sık sık kavga çıktı. Olayların büyüyerek kontrolden çıkmasından korkan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sevgi Demirtaş polisten yardım istedi.

Derhal kurum önüne gelen ekipler kalabalığı merdivenlerden çıkartmak istese de başarılı olamadı. Sadece kalabalığın içeri girmelerini engelleyen ekipler, çıkan tartışmalara da anında müdahale etti. Önceki senelerde de yardım dağıttıklarını ancak böyle bir izdihamın ilk kez yaşandığını söyleyen Vakıf Müdürü Sevgi Demirtaş, "Kalabalığın binaya girmesine engel olamadık. Kurum kapısına kadar gelince merdivenlerde yaşlılar ve çocuklu bayanlar sıkıştı. Önceki senelerde de yardım dağıttık ama böyle bir olayla ilk kez karşılaştık" dedi.

yalova
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 14:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?