26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yardım toplantısı

Yalova Valisi Mehmet Ersoy, "Devletin sıcak elini fakir fukaraya uzatıyoruz. Ama her kim hakkaniyetli davranmadığımıza inanıyor ve bunu bize bildirmiyorsa, günahı onun boynunadır" dedi.

Yalova'daki yardıma muhtaç vatandaşların yardım taleplerinin görüşülmesi için İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda düzenlenen toplantıya katılan Yalova Valisi Yusuf Erbay, başvuruları Vakıf Müdürü Sevgi Kılıç ve 12 vakıf üyesi kurum müdürü ile birlikte inceledi.

Vali Ersoy, "Bu vakıf, kuruluş gayesi itibarı ile fakire ve fukaraya yardım ediyor. Vakfa yapılan yardım talepleri 12 kişilik bir heyet tarafından inceleniyor. Elimizden geldiğince sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara devletimizin sıcak elini uzatıyoruz. Bize yapılan başvurular sadece burada incelenmiyor. Ayrıca vakıf mütevelli heyetinden 2 kişi gidip başvuru sahibinin durumunu yerinde inceliyor. Bunu bir rapora dönüştürüp vakfa sunduktan sonra bu talep her hafta düzenlenen toplantıda inceleniyor.

Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımları hemen yapıyoruz. Ancak bunca hassasiyetimize rağmen yanılabilir, yanıltılabiliriz. Gerçek ihtiyaç sahipleri bize başvurmamış da olabilir. Her kim yardımlar konusunda hakkaniyetli olmadığımıza inanıyor ve bunu bize bildirmiyorsa günahı onun boynunadır" dedi.
Toplantıda, ihtiyaç sahibi olan 31 kişinin başvurusu görüşüldükten sonra karara bağlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 13:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?