19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yeşil kartlıların sayısı arttı

Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, şehirdeki yeşil kartlı sayısının 19 bin 974 olduğunu açıkladı.

Zor durumdaki vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanmasına imkan tanıyan yeşil kart almak isteyenler titiz bir şekilde inceleniyor. Sağlık İl Müdürlüğü'nün muhtarlıklarla yaptığı araştırma neticesinde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılarak bu imkandan faydalanmaları sağlanıyor.

Yalova Sağlık İl Müdürü Ali Daştan, 197 bin 412 nüfusu olan Yalova'da toplam 19 bin 974 yeşil kartlı olduğunu söyledi. Daştan, vatandaşların Yeşil Kart Ofisi'ne başvurmadan önce muhtarlıklardan bilgi almalarını istedi. Amacın daha kaliteli hizmet olduğunu vurgulayan Daştan, "Yeşil kart çalışmalarının daha sağlıklı yürütülebilmesi ve vatandaşın daha iyi hizmet alabilmesi için merkez ilçe ve bağlı köy muhtarları ile ortak araştırma yapılıyor.

Başvuru ve vize için mevzuat gereği yapılacak işlemler hakkında muhtarlar bilgilendirilerek, vatandaşa yardımcı olmaları sağlanıyor. Özellikle köyde ikamet eden vatandaşların tekrar gidip gelmemeleri için önce muhtardan bilgi almaları lazım. Vatandaşın yeşil kart almak için çok uzun süre beklemeksizin hızlı bir şekilde işlemleri sonuçlandırılmaktadır. Bütün bu çalışmalarda amaç, vatandaşa kaliteli ve güler yüzlü hizmet vermektir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 18:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?