27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

YESOB'tan 143 bin Euro'luk proje

Yalova Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (YESOB) tarafından oluşturulan 143 bin Euro'luk "Daha Fazla Diyalog, Daha Fazla İşbirliği Projesi" Hazine Müsteşarlığı tarafından onaylanarak yürülüğe girdi. 

YESOB tarafından hazırlanan ve Hazine Müsteşarlığı tarafından onaylanan Daha Fazla Diyalog, Daha Fazla İşbirliği Projesi AB tarafından desteklenen ve müsteşarlığın onayladığı 25 seçkin proje arasına girdi. Projede YESOB'a Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ile Bulgaristan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği partnerlik yapacak. Projenin 130 bin Euroluk bölümü AB kaynaklarından hibe olarak karşılanırken, 13 bin Euro ise YESOB tarafından finanse edilecek. Projenin Bulgaristan ve Yalova'daki esnaflar açısından yeni iş sahaları oluşturacağını dile getiren YESOB Başkanı Fehmi Öncü, "Proje kapsamında ilk etapta bir yönlendirme komitesi oluşturulacak. Ardından da bir proje ekibi kurulacak. Proje kapsamında 800 birlik üyesinin eğitimi de hedefleniyor. Eğitimler kapsamında iş yeri stratejik planı hazırlama, finansman kaynağı bulma, mesleki eğitmen eğitimi, riskli meslek gruplarına iş güvenliği ve sağlığı eğitimleri ile kimyasal atık eğitimleri verilecek. Yine kurumsal kapasite arttırlmasına yönelik olan bölümde Edirne ve Yalova Esnaf Odaları birliği olarak birlikte çalışacağız. Ardından HASEB kriterlerine bağlı olarak çeşitli işletmeler örnek işletme seçilerek Beyaz Zambak Bayrağı ile o işletmenin güvenli olduğu belirtilecek. Yine Bulgaristandaki partnerimizin de katılımı ile Meslek Birliği Başkanları Zirvesi düzenleyeceğiz. 2 gün sürecek olan zirve kapsamında her iki ülkedeki meslek odası başkanları bir araya getirilerek iş birliği sağlanacak. Biz bu toplantının ilimizin tanıtımı anlamında da Yalova'da olmasını istiyoruz. Ancak yer görüşmeler sonrasında kesinleşecek. Proje sonunda ise Türk ve Bulgaristan'daki meslek yönetimleri işbirliği daimi konseyinin kurulması hedefleniyor" dedi. 

Öncü her iki ülke arasında çalışma ziyaretlerinin de olacağına söyleyerek, "Bu ziyaretlerin ilki Türkiye'ye ikincisi ise Bulgaristan'a düzenlenecek. Her ülkeden 20 kişilik çalışma gruplarının bu gezilerde yer alması hedefleniyor. Her iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliğinin sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcileri vasıtası ile geliştirilmesi sağlanacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 13:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?