26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yürüyen Köşk, belediyeye emanet

Atatürk tarafından çatısına çarpan bir çınar ağacının dalını kesmemek için raylar üzerinde 4.8 metre kaydırıldığı için Yürüyen Köşk adı verilen bina, Yalova Belediyesi’ne devredildi.

Tarım Bakanlığı, Anıtlar Yüksek Kurulu ve Turizm ve Kültür Bakanlığı ile yapılan yazışmalar neticesinde, Yürüyen Köşk Yalova Belediyesi’ne devredildi. Köşkün bahçesinde yapılan imza törenine Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Belediye başkanı Barbaros Binicioğlu, Turizm ve Kültür Müdürü Cemal Ulusoy ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Baş katıldı.

Valilik adına Kültür Müdürü Ulusoy, belediye adınaysa Başkan Binicioğlu imza attı. Binicioğlu, "Bu köşk, Atatürk’ün çevreye verdiği önemi gösteren en önemli mekandır. Ancak birkaç kurumun uhdesinde kalması sebebiyle 1986 yılından beri restore edilemiyor. Bu yüzden oldukça kötü durumda. Yalova’nın simgelerinden birisi haline gelen bu köşkün belediyeye devri için valilikle birlikte bir hayli yazışma trafiği yaşadık. Ancak nihayet mutlu sona eriştik. Artık burası belediye tarafından kontrol edilecek. İlk olarak protokol gereği restore edilmesi için çalışma başlatıyoruz. Ardından da bu mekanı halkın ziyaretine açacağız. Yine sahil bandına, buraya gelenler için fayton seferleri koyacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 17:22:01
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 14:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?