19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Yürüyen Köşk tartışması

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, YAÇEV tarafından boşaltılırken elektrik kablolarına bile zarar verildiği ileri sürülen Yürüyen Köşk'ün yan tarafındaki restoranın fotoğraflarını basına dağıttı. Koçal, "Burasını adeta talan edip boşaltmışlar" dedi.

Koçal, Yürüyen Köşk'ün yantarafındaki restoran bölümünde bir basın toplantısı düzenledi. Koçal, YAÇEV'in restoran bölümünü boşaltırken verdiği zararı gösteren fotoğrafları da basına dağıttı. Koçal, "Restoran olarak kullanılan bölümü boşaltılırken bilinçli ya da bilinçsiz olarak sınırları aşmışlar. Resmen burayı talan ederek çıkmışlar. Koltuk, masa YAÇEV'e ait olabilir, alırsın. Ama kapıdan, pencereden, doğramadan ne istedin? Elektrik kablolarını bile kesmişler. Bu saygısızlıktır. Neticede burası milletin malı. Burasını çok zarar vererek boşaltmışlar. Burada önemli olan anlayıştır.

Biz Yalova halkı adına bunu yapanları kınıyoruz. Tahliyeden sonra biraz toparladık. Bugün yarın burası halka yeniden açılacak. Ancak burası ile ilgili bir belirsizlik söz konusu. Restoran olarak kullanılan bu bölümle ilgili Anıtlar Kurulu inceleme başlattı. Bu prosedürün tamamlanmasından sonra burasının ne olarak kullanılacağı netlik kazanacak. Kurulun 70 m2 şartına uyulmasını isteyeceğini tahmin ediyoruz. Kurul burasının mevcut hali ile işletilmesine onay verirse, burası Yalova Belediyesi tarafından işletilecek. Ancak burada restoran vari bir anlayışla yemek verilmeyecek. Sadece sabah kahvaltısı verilecek ve çay içilebilecek. Ayrıca daha önce de söylediğimiz gibi burayı sanal kütüphaneye dönüştürmek istiyoruz" dedi.

İş başına gelir gelmez hizmetlerin takibini sağlayan sistemi yeniden devreye soktuklarını anlatan Koçal, "Belediye hizmetleri, paraya bağlı yatırımlar ve standart hizmetler olarak ikiye ayrılıyor. Standart hizmet ise bin alt başlığı bünyesinde barındırıyor. Çöplerin toplanmasından tutun, patlayan kanalizasyonun onarılmasına kadar birçok hizmet yer alıyor. Bizin geçtiğimiz dönemde görevde olduğumuzda devreye soktuğumuz hizmetlerin takibini sağlayan sistem bir önceki belediye yönetimi tarafından devre dışı bırakılmış.

Biz yeniden göreve geldiğimizde halka hizmetin daha hızlı sunulabilmesi için hemen bu sistemi aktive ettik. Bu sayede bizden önce yüzde 52.1 olan hizmetlerin yerine getirilme oranını 3 ay zarfında yüzde 78.2'ye çıkardık. Bu oran vatandaşların sıkıntılarının bir önceki döneme nazaran çok daha hızlı halledildiğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Ulaşıma da el attıklarını söyleyen Koçal, "Temmuz ayı olağan toplantısında bir karar aldık. Bu karar Yalova'nın gelecekteki trafik sorununun aşılmasına yönelik büyük önem taşıyor. Meclis, Terminal yakınından başlayıp Kadıköy beldesine, buradan Termal ilçesine ulaşacak 40 metre genişliğinde bir çevre yolu yapılmasına karar verdi. Bu yolu 1/25.000'lik plana işledik. Yalova'nın gelecekte artacak nüfusu ve buna bağlı yaşanacak trafik yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda bu yolun önemi daha net olarak ortaya çıkar. 2010 yılı itibarı ile bu yolun yapımına başlanmasını planlıyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 18:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?