26
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

En çok işlenen suç hırsızlık

Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Çokgüler, 3 ayda meydana gelen 250 ayrı olayda suç işleyip gözaltına alınan 268 kişiden 258'inin serbest bırakıldığını, 10 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi.  Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Çokgüler, ildeki asayiş durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yalova'da en çok hırsızlık olaylarının olduğunu belirten Çokgüler, her şeye rağmen büyük olayların yaşanmadığına dikkat çekti.

İlde işlenen suçlara bakıldığında son 3 ay içerisinde cinayet, yaralama, gasp, hırsızlık, darp, yankesicilik, tecavüz ve diğer suçlar olmak üzere toplam 268 kişi gözaltına alındı. Ancak gözaltına alınanlardan sadece 10 kişi mahkemece tutuklanırken, 258 kişi serbest bırakıldı. Yalova'da en fazla işlenen suç oranında, hırsızlık birinci sıraya oturdu.

Yalova'da sadece son 3 ay içerisinde 84 ayrı hırsızlık olayı meydana geldi. İkinci sırayı ise 58 ayrı suçla yaralama ve darp aldı. Yalova'da meydana gelen hırsızlık olayındaki artış, bu raporla da ortaya çıkmış oldu. Jandarma bölgesinde son 3 ay içerisinde 100'e yakın hırsızlık olayının meydana geldiği öğrenildi. Tüm bu verilere göre, Yalova genelinde son 3 ay içerisinde her gün birden fazla hırsızlık olayının meydana geldiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 11:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?