18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALTINOVA - YALOVA

Hat kavgası: 4 yaralı

Yalova-Karamürsel arasında çalışan minibüsçülerle Altınovalı minibüsçüler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken, bazı araçların camları kırıldı.

Yalova-Karamürsel hattında çalışan minibüsçülerle Altınova İlçesi’nde bulunan minibüsçüler arasında hat meselesi yüzünden kavga çıktı. Karamürselli şoförlerin bir kısmının, Altınovalı minibüsçüler tarafından durdurularak dövüldüğü iddia edildi.

Altınova Minibüsçüler Kooperatifi’nde kahyalık yapan İ.Ö., bıçakla A.D. isimli Yalovalı şoförü bıçaklayarak yaraladı. Yaralanan şoför, Yalova Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ayrıca 3 kişinin darp edilerek hafif yaralandığı öğrenildi. Firar eden zanlı İ.Ö., Karamürsel’de yakalandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yalova-Karamürsel hattında şoförler arasında yıllardır problem olduğunu söyleyen Karamürsel Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Adem Sevinç, kendilerine yardım edilmesi için Yalova Valiliği’ne başvurdu. Bu mesele halledilmediği takdirde, daha büyük olaylar yaşanacağına dikkat çeken Sevinç, "Altınova’da vergi mükellefi 13 minibüs varken, İl Trafik Komisyonu Altınova’da kurulan kooperatife üye olan 39 minibüse plaka verdi. Komisyonlar, bir yerleşimin ihtiyacına göre hat verir. Kayıtlı olan minibüsler kayıtlı gösterilmedi ve çok sayıda minibüs trafiğe çıktı. Bizim kayıtlı 13 minibüsle hiçbir meselemiz yok, ama bu kooperatif minibüsleri kanunsuz olarak çalışıyor. Altınova Emniyet Amirliği’ne sığınan bazı arkadaşlarımızın arabalarının camları kırıldı. Canlarını zor kurtardılar. Yalova Valiliği bunu engellemezse, insanlar bir birine girecek" dedi.

Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Zakir Avcı ise, "Karamürselli minibüsçüler haklı. Biz iki oda olarak anlaşma yaparak, hatta bir düzen getirdik. Altınovalı minibüsçüler ilçe merkezi ile arabalı vapurlar arasındaki güzergahta çalışacaklardı. Bu anlaşmaya uymadılar. Alınan karar İl Trafik komisyonu kararıydı. Herkes kararlara uymalı" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 13:58:20
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 11:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Esra KURBAN IP: 88.245.35.xxx Tarih : 25.08.2008 09:31:53

24.08.2008 PAZAR GÜNÜ MALESEF BU HATTI KULLANDIM BU OLAYLARDAN BİLGİM YOKTU, BİNMİŞ OLDUĞUMUZ MİNİBÜSE İÇİNDE YOLCULAR OLDUĞU HALDE TAŞ VE SOPALARLA SALDIRILDI, NE YAZIKKİ NE EMNİYET NEDE BAŞKA BİR YETKİLİ KURUM BU OLAYLARI ENGELLEMİYOR. İNSANLARIN CANI TEHLİKEDE VE ŞEHİR EŞKİYALARI KOL GEZİYOR, NASIL BİR ÜLKEDE YAŞAR OLDUK BÖYLE?