24
Mayıs
2024
Cuma
ALTINOVA - YALOVA

Tersaneye bakanlıktan onay

Yalova’nın Altınova İlçesi’nin Hersek mevkiine kurulacak tersane için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan onay çıktı. Önümüzdeki günlerde Maliye Bakanlığı’nın da onay vermesiyle 2 ay içinde dev yatırımın temelleri atılacak.

2004 yılında kurulan Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Denizcilik Müsteşarlığı’ndan sonra Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan onay aldı. Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da sahip çıktığı tersanede yaklaşık 15 bin işçinin istihdam edileceğini bildirdi.

Yalova’nın istihdam meselesinin tersanelerin faaliyete geçmesiyle birlikte önemli ölçüde çözüleceğini kaydeden Kan, "Altınova’nın Subaşı Beldesi sınırları içinde sahil kısmına dolgu yapılarak tersane kurulacak. Ayrıca yan sanayi alanları ve sosyal tesisler kurulacak. Faaliyete geçmek için son olarak Maliye Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde 1 yıl süren çalışmalarımız nihayet sonuçlanmış olacak. Muhtemelen 1-2 ay içerisinde tersane için temel atacağız. Ülkemiz için hayırlı bir yatırıma onay çıkması hepimizi sevindirdi" dedi.

Tersanelerin faaliyete geçmesiyle şu anda doluluk oranı yüzde 40 olan kalıcı konutların tamamen dolacağını savunan Kan, "Tersanede çalışacak olanları Yalova’dan tercih edeceğiz. Yalova halkı tersaneleri umduğumuzdan çabuk sahiplendi. Dünyanın her yerinde artık eski gemiler kullanılmayacak. Türk gemi inşa sanayiine yurt dışından büyük talep var. Amacımız önce bölgemizi, dolayısıyla ülkemizi kalkındırmak. Bu topraklarda yaşıyoruz. Bu topraklara kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

AKP Yalova Milletvekili Şükrü Önder de, tersanelerin kurulmasıyla işsizliğin Yalova’da önemli ölçüde azalacağını, işçi alırken Yalovalıların tercih edileceğini kaydetti. Önder, tersane işçisi yetiştirmek için kurslar açacaklarını bildirdi. Bu arada, 29 Kasım 2004 tarihinde Altınova Halk Eğitim Merkezi ve Tersane Girişimcileri Şirketi işbirliğiyle başlatılan kaynakçılık kurslarına devam eden 56 kişinin mayıs ayında mezun olacağı öğrenildi. Yalova merkezinde de aynı şekilde kaynakçılık kursları açılacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 11:39:06
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?