20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINOVA - YALOVA

Tersaneye Başbakandan onay

Türkiye’nin en büyük 2 tersanesinden birisi olacak olan Hersek Tersanesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan olur çıktı. Bünyesinde 40 tersanenin yer alacağı dev tesisin bitirilmesiyle Marmara Bölgesi’ndeki 10 bin kişiye ekmek kapısı açılacak.

Yalova’nın Altınova İlçesi’nde Hersek mevkiinde 4 bin 500 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek olan dev tersanenin yapılacağı yeri gören Başbakan Recep Tayip Erdoğan, projenin başlatılması için onay verdi. İçerisinde hastane, okul ve sosyal tesislerin de bulunacağı Hersek Tersanesi’nde gemi inşası, sökme ve takma işleri ile onarımlar yapılacak. Ülkedeki bütün tersanelerin dolu olduğu ve 18 milyar dolarlık sipariş olduğu belirtildi.

Arkas Denizcilik, Arkadaş Denizcilik, Altıntaş Anonim Şirketi gibi 40 güçlü firmanın ortaklığıyla kurulacak yeni tersane için halen 6 bakanlığın onayı bekleniyor. Tersanenin Türk denizciliğinin önünü açacak bir yatırım olduğunu belirten Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Müdürü Sıtkı Çalışkan, "Tersanemizi kuracağımız yeri Başbakan, Karamürsel ziyareti esnasında gezerek inceledi. Burada kendisiyle görüşme imkanı yakaladık. Sayın Erdoğan burada bir terane yapılmasına olumlu yaklaşarak gerekli oluru verdi. Burası Türkiye’nin en büyük tersanelerinden birisi olacak. İçerisinde 40 ayrı tersane yer alacak. Bugün ülkemizin tersanelerindeki tıkanıklık burasının faaliyete başlamasıyla aşılacak. Burası Türk denizciliğinin önünü açacak. Yine Marmara’ya önemli bir iş imkanı sağlayacak. İlk etapta 10 bin kişi burada istihdam edilecek. Yine kuracağımız okullarda bu sektör için gerekli ara elemanların yetiştirilmesini de sağlayacağız. Yalova’ya ciddi bir hareketlilik getirecek" dedi.

yalova
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 14:11:12
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 11:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERASLAN KILIÇ IP: 85.99.204.xxx Tarih : 1.03.2005 21:43:14
BÖYLESİNE GÜZEL BİR PROJENİN ŞİRİN BİR MARMARA KENTİ OLAN YALOVA'YA YAPILMASI GERÇEKTEN ÇOK OLUMLU.YALOVA GERÇEKTENDE BUNU HAK EDEN BİR İLİMİZ,GELECEK KAYGILARI YAŞAYAN BİNLERCE KİŞİYE UMUT KAPISI SAĞLAYAN YALOVA'YI ÇOK SEVİYORUM.ÖNCELİKLE BÖYLE GÜZEL BİR FAALİYETE DESTEĞİYLE ONAY VEREN SAYIN BAŞBAKANIMIZA,EMEĞİ GEÇEN HERKESE,ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.UNUTMAYALIM Kİ;BİRBİRİMİZE KARŞI NE KADAR BİRLİK VE BERABERLİK ÇATISI ALTINDA DESTEK OLURSAK MEMLEKETİMİZ,ŞEHİRLERİMİZ,İLÇELERİMİZ,KÖYLERİMİZ KALKINIR VE HİÇBİR DEVLETİN,HİÇBİR MİLLETİN BASKISI ALTINDA KALMAYIZ.MEMLEKETİMİZE HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN.EN GÜZEL GÜNLERE DOĞRU DİMDİK GİDEBİLMEK DİLEĞİYLE...