20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

13 kişilik çete çökertildi

Yalova'da polisin düzenlediği "Zımba77" adlı operasyonla uyuşturucu çetesi çökertildi. Kendilerine "Araplar" adını takan çete üyesi 13 kişi gözaltına alınırken, 1 kilo 310 gram esrar ile pompalı tüfek ve tabanca ele geçirildi. 

Yalova'da 1 yıl önce düzenlenen "Hasat" operasyonunun ikinci ayağı olan "Zımba77" operasyonu neticesinde, kendilerine "Araplar" adını veren 13 kişilik çete çökertildi. 

İstanbul'dan aldıkları esrarı çalıntı bir araçla Yalova'ya getirerek vatandaşlara satmayı planlayan çetenin elebaşıları, Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Araçta yapılan aramada 1 kilo 310 gram satılmaya hazır halde kubar esrar bulunurken, şahısların evlerinde ise 1 adet pompalı tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, sahte trafik tescil belgeleri ile çalıntı bir araç ele geçirildi. Gözaltına alınan çete lideri E.D. (37) ile T.A. (32), E.A. (23), H.T. (33), K.K. (22), M.Ç. (38) ve C.E.G. (29) mahkemeye sevk edildi. 

"Araplar" çetesinin lideri olan E.D.'nin 1 yıl önce uyuşturucu satıcılarına karşı düzenlenen ve 60 kişinin gözaltına alındığı operasyonda tutuklanarak 7 ay hapis yattığı, ancak çıkar çıkmaz kurduğu çete ile yeniden uyuşturucu satışına başladığı öğrenildi. Yalova polisinin bundan 1 ay önce yine aynı çete elemanları için Çiftlikköy'de barikat kurduğu, ancak şahısların barikatı aşarak kaçtıkları belirtildi. 

Çetenin Yalova'daki bazı okullarda öğrencilere esrar sattığı tespit edildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 13:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?