20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Çiftçilere sigorta uyarısı

Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Halil Ayvaz, çiftçileri doğal afetlere karşı sigorta yaptırmaya çağırdı. 

TARSİM (Tarım Sigortalı Havuzu) tarafından başlatılan uygulamayla çiftçilerin ürünlerinin sigorta edildiğini açıklayan Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Halil Ayvaz, "Çiftçilerimizin dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan ve deprem gibi felaketlerdeki risklerini en aza indirmeleri için ürünlerini sigorta yaptırmaları gerekiyor" dedi.
Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki oda binasında 2008 yılı sigorta işlemlerine başladıklarını ifade eden Ayvaz, bunun çiftçi için büyük bir güvence olacağını belirterek şöyle konuştu: "Sigorta uygulamasını geçtiğimiz sene başlatmıştık. Bu yıl da aynı uygulamayı acentelik alarak gerçekleştiriyoruz. Çiftçimiz zaman zaman tabii afetlere maruz kaldığı için büyük maddi kayba uğruyor. Bunun önüne geçmek TARSİM ile oldukça kolay". 

Oda Başkanı Ayvaz, devletin de sigorta primine yüzde 50 katkı yaptığını da hatırlatarak, "Örneğin ödenmesi gereken sigorta primi tutarı 200 YTL ise bunun 100 YTL'sini devletimiz karşılıyor. Devlet destekli bitkisel ürün sigortaları ile çiftçimizin tüm ürünleri güvence altına alınıyor" diye konuştu. 

Ayvaz, tüm Çiftlikköylü ve Altınovalı çiftçileri sigorta fırsatından yararlanmaya çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 15:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?