30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Çiftlikköy'de alt yapı hamlesi

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde en az 30 yıl alt yapı meselesini rafa kaldıracak kanalizasyon ve kolektör çalışmaları devam ediyor. 

İller Bankası kontrolörlüğünde Yalova'daki 5 belediyenin ortaklaşa başlattığı atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi ile kolektör hatları inşaatı fasılasız devam ediyor. Çiftlikköy Belediyesi'nin aktif olarak görev aldığı, Yalova merkez, Taşköprü, Kadıköy ve Termal belediyelerini de kapsayan dev proje bölgenin alt yapı meselesini en az 30 yıllığına çözecek, halkı temiz çevre ve denize kavuşturacak. İslam Kalkınma Bankası'ndan aktarılan 50 milyon dolarlık kaynak kullanılarak yaptırılan projenin kolektör hatları ve kanalizasyon şebekesi çalışmaları için 21 milyon dolarlık keşif bedeli çıkarıldı. 

Yaklaşık 2 yıl sürmesi planlanan çalışmalar Çiftlikköy Gacık Deresi civarından başladı. Entegre contalı beton ve betonarme boruların döşendiği çalışmalar, Sahil Mahallesi, halk plajı çevresinde devam ediyor. Buradaki çalışmalar da yaz ayları gelmeden tamamlanacak. Çiftlikköy'de belirlenen bölgelere kolektör hatları döşenecek, Devlet Hastanesi yakınlarına yapılacak pompa istasyonu ile de atık su, TİGEM arazileri içine kurulacak arıtma tesisine taşınacak. Böylece artık derelere, denize fosseptik akıtılmayacak, bölge tertemiz bir çevre ve denize kavuşacak. 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, projenin Yalova tarihinin en büyük projesi olduğuna dikkat çekerek "Sadece ilçemizi değil bölgemizin geleceğini tamamen değiştirecek bir projeye imza atıyoruz. Bu proje özlediğimiz temiz çevre ve deniz için çok büyük önem taşıyor. Böylece Marmara Denizi artık kirlenmeyecek, 1970'li yılların temiz ve sağlıklı denizine yeniden kavuşacağız" şeklinde konuştu. 

Dağ, 2002 yılında başlayan projeye ilk imza atan kişilerden biri olduğunu belirterek, "Proje için öngörülen süre 3 yıl, ancak ben firmanın iki yıl dolmadan bitireceğini düşünüyorum. Halkımız çalışmalar sebebiyle bir süre sıkıntı çekecek, ancak daha temiz bir çevre için bu sıkıntılara katlanmamız gerekiyor. Çiftlikköy'e en büyük hizmeti yapıyoruz ve alt yapı sorununu tamamen ortadan kaldırıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 13:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?