22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Çiftlikköy'de dere ıslahı

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinin ortasından geçen Gacık Deresi'nin yatağı ıslah ediliyor.

Geçen sene içinde başlanan Gacık Deresi ıslah projesi çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Toplam 2,5 kilometre uzunluğundaki derenin denize döküldüğü noktadan başlayan çalışmalar son hızla devam ediyor. Sultaniye Mahallesi'ne kadar gelen ıslah çalışmalarında 1710 metrelik bölüm bitirildi. Daha önce bakımsız durumda bulunan ve kötü bir görüntüye sahip olan Gacık Deresi yatağının yanlarına taş duvarlar yapılırken, zeminine ise beton atılıyor. Proje kapsamında dere üzerindeki çeşitli noktalara köprüler konuluyor.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, projenin kendileri açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "İlçe halkımıza söz verdiğimiz projelerin başında Gacık Deresi ıslahı geliyordu. Söz verdiğimiz bir başka projeyi daha hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Şu anda çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Kalan bölümde de hızlı bir şekilde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Dağ, "Daha evvel halk sağlığını tehdit eden, pis kokuların yayıldığı deremiz artık güzel bir hale kavuşuyor. Özellikle yaz aylarında sivrisinek yuvası olan deremiz artık Çiftlikköy'lü için gezilecek yer haline geliyor. Islah projesinin tamamlanmasıyla birlikte dere kenarında yeşil alanlar yaparak halkımıza yeni hayat alanları ve gezinti yerleri kazandıracağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 11:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fırat karagunlu IP: 85.98.18.xxx Tarih : 6.08.2007 17:27:01
spr yhaaa çiftlikoy cennet gibi gelin ve gorun