1
Haziran
2024
Cumartesi
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Çiftlikköy'e 3 bin yeni fidan

Yalova'da Çiftlikköy Belediyesi ilçenin yeşillendirilmesi için ağaçlandırma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken yeni mezarlık alanının bulunduğu Küllük Bayırı mevkiine 3 bin yeni fidan dikecek. 

Çiftlikköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçedeki ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde pek çok ana cadde ve sokaklara yeni fidanlar dikilirken, yeni ilçe mezarlığının bulunduğu Küllük Bayırı'na da ağaç dikim çalışmaları başladı. Çiftlikköy'ün hemen tümünün rahatlıkla görülebildiği eşsiz bir manzaraya sahip olan bölgeye çoğunluğu çam ve selvi ağaçlarından olan 3 bin yeni fidan dikilecek. Kısa sürede bitirilmesi beklenen çalışmalarla hem yeni mezarlık alanı ve çevresi yemyeşil bir görünüme kavuşacak hem de yıllar sonra Çiftlikkköy ormanlık bir araziye kavuşacak. 

Yeşillendirme çalışmalarına hiç hız kesmeden devam ettiklerini belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, "Her ne kadar ilçemiz yemyeşil bir doğaya sahip olsa da, biz sürekli yeni ağaç dikiyoruz. Hem cadde ve sokaklarımıza hem de ağaç bulunmayan bölgelerimizi ağaçlandırıyoruz. Halkımızın da oluşturduğumuz bu yemyeşil Çiftlikköy'e katkı yapmasını, yeşil doğamızı korumasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Çiftlikköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İnşaat Teknikeri Özkan Üstün ise yeşillendirme çalışmalarına halkın da katılabileceğini ifade ederek, "Dileyen vatandaşlarımız hem ağaç fidanı vererek hem de bizzat kendileri dikim işlemlerine katılarak yeşillendirme çalışmalarımıza katkı yapabilirler. Yıllar sonra hepimizin gurur duyacağı bir orman oluşturmak ilerleyen yıllarda bizlere gurur verecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 11:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?