16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Dostluk için bisikletle 4 bin kilometre

61 yaşındaki Alman kadın, ülkesinde 39 yıl komşuluk yaptığı Türk çifti görebilmek için bisikletle 4 bin kilometre yol kat ederek Türkiye'ye geldi.

Birçok yaşıtı yürümekte bile zorlanırken Roswitha Söchtig isimli Alman kadın yaptıkları ile herkesi şaşırtıyor. 39 yıldır Almanya'nın Braunschweig şehrinde komşuluk yaptığı Türk vatandaşları Muhsin ve Güler Akkoyun çiftinin izin için Türkiye'ye dönmesinin ardından komşularını özleyen Roswitha, bir çok kişi için çılgınca gelen planını uygulamaya başladı. Bisikletine binerek yanına sadece birkaç günlük eşya alan Alman kadın, önce Viyana'ya, oradan da Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bulunan komşularının yanına geldi. 35 gün boyunca pedal çeviren Söchtig, 4 bin kilometrelik uzun yolu aştı. Çiftlikköy'e gelişinde komşuları tarafından üzerinde Almanca "Seni seviyoruz Roswitha" yazan bir pankartla karşılanan Alman kadın, "Türkiye sınırlarından girdiğim andan beri bana gösterilen ilgi ve sevgiden çok etkilendim. Ben daha önce de bir çok yere bisikletle gittim, ama böylesi bir sevgi görmedim. Bu ilgiyi bana kendi ülkemde bile göstermiyorlar" dedi.

Komşuları Alman Roswitha Söchtig'in bisikletle yanlarına geleceğini söylediklerinde bir parça korktuklarını söyleyen Muhsin Akkoyun iseş "Almanya'dan hareket edip önce Viyana'ya oradan da yine bisikletle Türkiye'ye kadar geldi. Her mola verdiği şehirde bizi arıyor ve nerede olduğunu söylüyordu. Türkiye'ye gelene kadar hep tedirgin bir şekilde bekledik. Şimdi yanımızda çok mutluyuz" dedi.
61 yaşında olmasına rağmen bir çok kişinin aklından bile geçiremeyeceği şeyi gerçekleştiren Alman kadın, geçen yıl bisikletle Almanya'dan İtalya'ya gittikten sonra aynı yıl Alp dağlarına tırmanmış. Bu yıl için çok ciddi planları olduğunu vurgulayan Roswitha, 2 Kasım 2007'de başlayarak 14 günlük bir tırmanışın ardından Tanzanya'da bulunan Klimanjaro dağına çıkacak. Bununla da kalmayacak olan 61 yaşındaki Alman kadın, Türkiye'de bırakacağı bisikletini almak için 2008 yılının Mart ayında yeniden Türkiye'ye gelecek. 1 gün Türkiye'de kalacak olan Roswitha ardından bisikletle Çin'e gitmek için pedal çevirmeye başlayacak. Çin'de yapılacak olimpiyatların açılışına yetişmeyi planlayan Alman sadece beslenmek ve uyumak için mola verecek.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 18:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?