18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Engelli çocuğu minibüsten indirdi

ÖZÜRLÜ ÇOCUĞU YER KAPLIYOR DİYE MİNİBÜSTEN İNDİRDİLER

Yalova'da bir kadın, 6 yaşındaki zihinsel ve ortopedik özürlü kızının yer kapladığı gerekçesiyle kendilerini araçtan indiren minibüs şoförü hakkında hukuk mücadelesi başlattı.

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde oturan Filiz Yıldırımkaya, 6 yaşındaki zihinsel ve ortopedik özürlü kızı Ceren ile Yalova'ya gitmek üzere R.A. isimli şoförün kullandığı 77 DT 461 plakalı minibüse bindiğini, ancak şoförün bir süre sonra çocuk arabasını kapatıp, kızını da kucağına almasını söylediğini belirtti. Yıldırımkaya, çocuk arabasının özürlü kızına göre ayarlandığı için kapanmadığını söylemesi üzerine sinirlenen R.A'nın aracını durdurarak kendilerini minibüsten aşağı indirdiğini ileri sürdü. Olayı

Spastik Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Murat Arslanhan'a ileten Yıldırımkaya, hukuk mücadelesi başlattı. Yaşanan bu olayın insanlık dışı bir davranış olduğunu söyleyen Arslanhan, Yıldırımkaya'ya destek vererek, yanlarında olacaklarını dile getirdi.

Yalova Adliyesi'ne gelen Filiz Yıldırımkaya ile federasyon yetkilileri, şoför hakkında "kişisel ayrımcılık" suçlaması ile dava açtı. Annesi ile birlikte adliyeye gelen minik çocuk ise her şeyden habersiz çevreye gülücükler saçmaya devam etti.

Filiz Yıldırımkaya, "Daha önce de bu tip muamelelere maruz kaldık. Ama artık ben sessiz kalmayacak ve hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

Spastik Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Murat Arslanhan ise, eğer şoföre ceza verilirse bu kararın Türkiye'deki diğer davalar için emsal teşkil edeceğini söyledi.

Filiz Yıldırımkaya'nın avukatı Kadir Çalışkan, "Ferdi hak ve özgürlükler anlamında işlenen bir suç var. Eşitlikler ilkesi de burada açıkça ihlal edildi. Başka illerde de bu tip özürlü vatandaşlarımıza yönelik uygulamalar var. Buradan çıkacak bir dava bir daha bu tip olayların yaşanmaması için de emsal teşkil edecektir diye düşünüyorum" dedi.

ÖZÜRLÜ ÇOCUĞU YER KAPLIYOR DİYE MİNİBÜSTEN İNDİRDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 13:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?