22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Faslı başkanlar Çiftlikköy'de

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye'de bulunan Fas'ın Nador Büyükşehir Belediye Başkanı Mohamed Boujida ve beraberindeki heyet, Yalova'nın Çiftlikköy Belediyesi'ni ziyaret etti.

Fas'ın Nador şehrinde yatırım yapan Türk işadamlarıyla birlikte Türkiye'de bulunan Fas'ın Nador Büyükşehir Belediye Başkanı Mohamed Boujida ve beraberinde bulunan ilçe belediye başkanları, hastane başhekimi ve banka müdüründen oluşan heyet, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ı makamında ziyaret etti.

Oldukça sıcak bir atmosferde geçen ziyarette Belediye Başkanı Dağ, Fas'lı meslektaşına Yalova ve Çiftlikköy hakkında bilgiler vererek yaptıkları çalışmaları anlattı.

Çiftlikköy'ün özellikle çiçekçilik alanında önemli bir merkez olduğuna değinen Başkan Dağ, Fas ile Türkiye arasında tarihten bu yana sıkı ve dostane ilişkilerin olduğuna dikkati çekerek "Fas'ın Nador kentiyle ilişkilerimizi umarım bundan sonra da sürdürürüz. Yapılacak her türlü karşılıklı iş birliğine ve fikir alış verişine hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum" dedi.

Belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Nador Büyükşehir Belediye Başkanı Mohamed Boujida ise Çiftlikköy Belediyesi'nin hayli ilerlemiş bir belediye olduğunu söyledi. Boujida, "Sayın başkandan aldığım bilgiler doğrultusunda söyleyebilirim ki yapılan hizmetler ve çalışmalar konusunda Çiftlikköy Belediyesi'ni son derece modern ve ilerlemiş buldum. Başkan Dağ'ın kendisine güvenen insanların umutlarını boşa çıkarmadığını ve başkanın halkın güvenine layık olduğunu görmek beni sevindirdi" şeklinde konuştu.

Karşılıklı iyi niyet mesajlarının verildiği toplantıda Fas'lı Belediye Başkanı Boujida, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'a ülkesinden getirdiği çaydanlığı armağan etti. Başkan Dağ'ın çayıyla ünlü Rize'de doğduğunu öğrenen Boujida, "Madem çayı bu kadar çok seviyorsunuz o zaman bu hediyemiz sizin için çok uygun" diyerek espri yaptı.

Misafirlerine Çiftlikköy'de yapılan ünlü lokumlardan hediye eden, ilçeyi anlatan broşür ve dergiler veren Başkan Dağ ise Boujida'nın jestine karşılık özel yapım bir kutu çay armağan etti. Dağ, "Umarım Fas'a gidince bu özel çayı içip bizi hatırlarlar" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 14:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?