22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Gıda terörüne geçit yok

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde zabıta ekiplerinin her ay düzenli olarak yaptığı bakkal ve süpermarket denetimlerinde ele geçirilen süresi dolmuş gıda ürünleri imha edildi. 

Çiftlikköy zabıtasının yaptığı gıda denetimlerinde iki yüzün üzerinde süresi dolmuş ve bozulmuş gıda ürünü ele geçirildi. Ele geçirilen mallar arasında yedi yıl öncesine ait bakliyatlar ve küf tutmuş peynir çeşitlerinin de yer alması dikkat çekti. El konulan bakliyat, tatlı, bisküvi, peynir gibi 23 çeşit gıda malzemesi zabıta ekipleri tarafından yakılarak imha edildi. 

Çiftlikköy İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte sürdürdükleri bakkal ve süpermarket denetimlerinde en hassas oldukları konuların başında süresi dolmuş gıda malzemelerinin geldiğine dikkati çeken Zabıta Amiri Cahit Türk, "Biz esnafımızı sürekli denetim altında tutuyoruz. Ne yazık ki zaman zaman bu tarz istemediğimiz durumlarla karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızın da özellikle gıda malzemesi alırken dikkatli olmalarını istiyoruz. Son tüketim tarihi olmayan ya da tarihi geçmiş ürünleri almamalılar. Ayrıca ambalajların yırtık ve çatlak olmamasına dikkat etmek gerekli. Çabuk bozulabilen gıda ürünlerinin alımında da soğutucularda saklanmasına özen göstermeliler" şeklinde konuştu. Türk, süresi dolmuş gıda malzemesi satan iş yerlerine ceza işlemi uygulayacaklarını dile getirdi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 13:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?