22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Kardeş şehire onay

Yalova'nın Çiftlikköy Belediye Meclisi, Ukrayna'nın Kırım eyaletinin Chernomozkaya şehri ile kardeş şehir anlaşması imzalanmasını onayladı. 

Çiftlikköy ile Kırım'ın Chernomozkaya eyaleti arasındaki kardeş şehir ilişkilerinde sağlam adımlar atılıyor. Kasım ayında Çiftlikköy'e gelerek temaslarda bulunan Chernomozkaya Valisi Larisa Tuysuzova, bu kez Çiftlikköy'den bir heyeti Ukrayna'ya davet etti. Tuysuzova, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'a gönderdiği mektupta Çiftlikköy'den bir heyeti 18- 19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Doğu Pazarı şenliklerine davet ederek "Belediyenizle aramızdaki bağları güçlendirmek istiyoruz" dedi. 

Konuyu Mart ayının ikinci olağan toplantısında gündeme alan Çiftlikköy Belediye Meclisi, Chernomozkaya ile kardeş şehir anlaşması imzalanması konusunda onay verdi. Meclis, ayrıca Chernomozkaya'da yapılacak şenliklere Başkan Metin Dağ, 6 belediye meclis üyesi ve bazı iş adamlarından oluşan bir heyetin katılmasını kararlaştırdı. 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, "Kırım'lı dostlarımızla daha önce yaptığımız temaslarda önemli adımlar atmış ve karşılıklı iyi niyet protokolü imzalamıştık. Şimdi onlar bizi davet ediyorlar. Bunun için meclisimizden gerekli yetkiyi aldık. Yaz aylarında yapılacak şenliğe katılarak iki şehir arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz. Prosedürleri de en kısa sürede yerine getirerek kardeş şehir anlaşmasını hayata geçirmeyi istiyoruz" diye konuştu.
Dağ, sözlerini, "İki şehir arasındaki dostane ilişkilerin gelişmesi, ilçemiz açısından büyük önem taşıyor" diyerek tamamladı.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 10:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?