22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Pazarcılarda kura heyecanı

Çiftlikköy Belediyesi'nin inşa ettiği ve 18 Aralık'ta açılacak kapalı pazar yeri için kura çekimi yapıldı. 

Çiftlikköy Belediye tarafından yaptırılan 49 dükkan ve 124 açık tezgahın bulunduğu pazar yerinin kura çekimi Belediye Meclisi Salonu'nda yapıldı. Çok sayıda pazarcının takip ettiği kura çekiminde esnafın kapalı alan içindeki yerleri belirlendi. Kura çekimi öncesinde konuşan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, pazarcı esnafına her türlü kolaylığı sağladıklarını belirterek "Tüm bölge için örnek teşkil edecek bir proje gerçekleştirdik" dedi. 

Başkan Dağ, kapalı pazar yerini 18 Aralık Salı günü törenle açacaklarını söyleyerek, "Kapalı pazar yerimiz her yönüyle esnafımızın ve halkımızın rahatı düşünülerek yapıldı. Bizler hem kapalı dükkanlar hem de açık tezgahlar için önceliği yıllardır ilçemize hizmet veren esnafımıza verdik. İlk dönemler belki buranın önemini çok iyi göremeyebilirsiniz. Ancak zaman ilerledikçe kapalı pazar yeri ilçemiz ve bölgemiz açısından önemli bir ekonomik merkez olacaktır" dedi. 

Kapalı pazar yerinde açık tezgahlarda sebze ve meyve dışında satış yapılmasının yasak olduğunu vurgulayan Başkan Dağ, "Bu konuda kesin kararlıyım. Kesinlikle açık tezgahlarda peynir, şarküteri ürünleri, giyim eşyaları ve benzeri şeyler satılmayacak. Sebze ve meyve dışında her şey kapalı dükkanlarda satılacak. Burası gerekirse gece 24.00'e kadar hizmet verecek şekilde yapıldı. Kışın soğuktan, yazın sıcaktan, yağmurdan, kardan korunaklı olarak yapıldı. Artık günümüzde sokak aralarında açılan pazarlar kalmadı. Halkımız ve esnafımız en iyisine layık. Sizlerin de ilçemize ve bölgemize yakışır bir şekilde burada hizmet vereceğinden şüphem yok" şeklinde konuştu. 

Dağ, 18 Aralık'taki açılışa tüm pazarcı esnafının aileleriyle birlikte davetli olduğunu da sözlerine ekledi. 

124 esnafın yerlerinin belirlendiği kura çekiminde ilk kurayı Dağ çekti.

Yeni kapalı pazar yeriyle birlikte Çiftlikköy'de salı ve pazar günü kurulan sokak pazarları kaldırılacak. Esnaf, hem salı hem de pazar günü yeni pazar yerinde tezgah açabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 11:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?