20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Sokak hayvanları kısırlaştırılıyor

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde, Belediye Veteriner Müdürlüğü, bahar aylarına girilmesiyle birlikte sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalmasını önlemeye yönelik bir dizi tedbir alıyor. Başı boş sokak hayvanları toplanarak kısırlaştırılıyor. 

Sokak hayvanlarının kontrolsüz üremelerinin toplum sağlığına yapacağı olumsuz etkileri bertaraf etmeyi hedefleyen Çiftlikköy Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda sahipsiz sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde toplanarak ameliyatla kısırlaştırılıyor. 

Yapılan işlemlerle ilgili bilgi veren Belediye Veteriner Müdürü Erkut Ferhatoğlu, "Özel bir teknikle uyuşturularak merkeze getirilen sokak hayvanları steril ortamlarda ameliyat edilerek kısırlaştırılıyor. Böylece ilçemizde başı boş hayvanları, kontrolsüzce çoğalarak toplum sağlığını tehtid edici bir unsur olmaktan uzaklaştırıyoruz. Ayrıca başta kuduz olmak üzere birçok hastalığa karşı aşılanan başı boş hayvanlar sahiplendiriliyor. Belediye olarak biz buna önem veriyoruz ve çalışmalarımızın kapsamını da geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 14:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?