20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇİFTLİKKÖY - YALOVA

Yalova'da ağaç katliamı

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde, bir çınar ağacının kimliği belirsiz kişilerce kesilerek denize atılması tepkiye sebep oldu. 

Sahil kesimindeki Ziya Taşkent Caddesi üzerinde bulunan spor parkındaki bir çınar ağacının testere ile kesilerek denize atılması Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ı kızdırdı. 

Programını yarıda keserek halk plajına giden Başkan Dağ, çınar ağacının kesilmesine tepki göstererek, "Büyümesi yıllar süren bir ağacı özellikle kesmek insanlığa sığıyor mu?" dedi. 

Vatandaşlar da çınar ağacını kesenlere büyük tepki gösterirken, Metin Dağ, kesilen ağacın yerine 10 tane yeni çınar dikilmesi için talimat verdi. 

Dağ, "Biz Çiftlikköy'ün yeşilini yeterli görmeyerek sürekli ağaç dikiyoruz. Sadece 2008 yılı içinde 5 bini aşkın fidan diktik. Ancak bir fidanın bile bu şekilde kesilmesi bizleri yaralıyor. Biz yine de vazgeçmeden yeşillendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Atatürk'ün bir çınar ağacının dalını kesmemek için köşk yürüttüğü bir ilde yaşıyoruz. Atatürk'ün dünyaya çevre dersi verdiği bir ilde yaşamaktan gurur duyarken, ağaçların kesilmesi çok üzücü" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 12:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?