18
Mayıs
2024
Cumartesi
TERMAL - YALOVA

Rehabilitasyon Merkezi ihalesi tamam

Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan Termal Rehabilitasyon Merkezi'nin ihalesini Özel Onur Hastanesi ve Bakırköy Tıbbi Sistemler Merkezi ortaklığının kazandığı açıklandı.

Uluslararası yardım kuruluşları ve Japonya Kızılhaç'ının verdiği 3 milyon ABD dolar bağış ile yapılan 250 yatıklı Rehabilitasyon Merkezi bir türlü devreye sokulamamış, son olarak Kızılay'a devredilmişti. Kızılay ise tesisin ihale edileceğini duyurmuştu. İhale 3 Şubat 2009 Salı Günü Kızılay Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İhaleyi ise 33 bin TL aylık ve 400 bin TL yıllık kira teklifi veren Özel Onur Hastanesi ve Bakırköy Tıbbi Sistemler Merkezi ortaklığı kazandı. İhaleyi kazanan ortaklık tesiste rehabilitasyon, fizik tedavi ve hemodiyaliz hizmeti verecek. Ayrıca tesisin uluslararası protokolünde bu merkezin ulusal afetler sonrasında rehabilitasyon amaçlı kullanılması gerektiğini içeren bir maddenin yer almasından dolayı ihale sözleşmesine, "Afet ve ihtiyaç halinde Kızılay tarafından gönderilecek olan çocukların eğitim ve rehabilitasyonu öncelikli ve ücretsiz olarak yapılacaktır" maddesi eklendi.

Ancak Sağlık Bakanlığı'nın özel hastanelere yeni ruhsat vermeyeceğini açıklaması hastanenin hizmete girme süresini uzatabileceği düşünülüyor. Buna bir çare bulunanan kadar ihaleyi kazanan ortaklık Termal'deki rehabilitasyon merkezinin iç tefrişatını tamamlayacak.

Sağlık alanında Yalova'ya önemli bir ivme kazandırması beklenen tesise Termal Belediyesi kaplıca suyu vermeye hazırlanıyor. Hastane yakınına kadar getirilen hat kısa sürede hastaneye ulaşacak. Böylece fizik tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarında termal su kullanımına hemen başlanabilecek.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, "Sağlık turizmi Termal Belediyesi'nin en önemli hedefi. Sağlık turizminin en önemli 3 ayağı var. Kaplıca suyu, yatak ve fizik tedavi merkezi. Bugün 3 büyük metropolün ortasında böyle bir merkezin hayata geçiriliyor olması hem termal ilçemiz adına, hem de Yalova adına çok önemli" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 18:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?