19
Mayıs
2024
Pazar
TERMAL - YALOVA

Termal'de yatırım yolu açıldı

16 Aralık 2006 tarih ve 26378 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Yalova'nın Armutlu İlçesi termal turizm merkezi olarak ilan edilirken, Termal'de de turizm merkezinin sınırları genişletildi.
 
4 Aralık 2006 tarih ve 2006/11354 sayılı kararnameyle yapılan yeni düzenlemeyle, Turizm Bakanlığı'nca yeni tahsislerin yapılabilmesi için de alt yapı hazırlanmış oldu. Konuyla ilgili ilk girişimi 2005 yılında yaptıklarını söyleyen Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, "Termal turizmi son yıllarda dünyada ön plana çıkan bir turizm branşıdır. İlçemiz bu yönden yıllar önce zaten tanınan bir bölge. Yatırımsızlık yüzünden ivmesini kaybeden yöremiz için yeni kanuni düzenlemeler gerekiyordu. Bugün yapılan da budur. Belediyemizce yapılan teklifin Turizm Bakanlığı'nca Bakanlar Kurulu'na sunulmasıyla belirlenen yeni sınırlar, Termal'in hak ettiği yatırımı almasının sağlayacaktır" diye konuştu.
 
Bakanlar Kurulu'nun bu kararının turizm merkezindeki bürokratik işlemlerin kolaylaştırılacağını söyleyen Yalova Vali Doç. Dr. Yusuf Erbay ise, "Yalova'da sürdürdüğümüz Çevre Düzeni Planı içine de bu krokiler işlenecektir. Sınırlar içinde neler yapılabileceğine ilişkin tespitler içinde gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 12:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?