18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Turkcell Tarsus Üniversitesi

Turkcell Tarsus Üniversitesi...

Yazmaya başlamadan önce ne yazayım,ne yazayım diye düşünürken ya da değiştirelim,hangi sorunu yazayım diye düşünürken,en önemli sorunu yazmak geldi içimden. Tarsusun en önemli eksiği bir üniversitesinin olmamasıdır.Üniversitemizin olmayışı Tarsus sosyo-ekonomik yapısının gelişmesine izin vermiyor.Herkes il olalım diyor.Nasıl olacağız?

Tamam çıktık Başbakanın önüne;

Recep Tayyip Erdoğan: Buyrun .

Tarsus : Efendim biz il olmak istiyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan: Tamam yapalım,Üniversiteniz var mı?

Tarsus : Yok

Recep Tayyip Erdoğan: Askeri birlik var mı?

Tarsus : Yok

Recep Tayyip Erdoğan: Mersin Limanı gibi limanınız var mı?

Tarsus : Yok

Recep Tayyip Erdoğan: Neyiniz var allahaşkına?

Tarsus : Olurmu efendim, Türkiyenin en büyük oyuncak parkı var, Çanakkale'de mayın döşeyen nusrat mayın gemisini getirdik.Restore ettik.Kırkpınar benzeri güreş müsabakalrı yapıyoruz,dokuz -on tane havuzumuz var.Her ay Mustafa Yıldızdoğan Konser veriyor.

Recep Tayyip Erdoğan: Havuzlarınız olimpik mi?

Tarsus : Yok efendim yanlış anladınız,Kavşaklarda havuzlarımız.

Recep Tayyip Erdoğan: Anladım. Peki sizin ne ilginiz var Çanakkaleyle.

Tarsus : Efendim,Çanakkaliler sahip çıkmadı biz çıktık.

Recep Tayyip Erdoğan: Ne kadar harcadınız?

Tarsus : 1.5 Trilyon TL.

Recep Tayyip Erdoğan: O parayla 1-2 fakülte açsanız daha iyi olurdu.

Tarsus : Olurmu efendim,çocuklarımız tarihi unutmasın diye harcadık.

Recep Tayyip Erdoğan: Efendiler,il olmak için hiçbir şeyiniz yok.Üniversiteniz yok,askeri birliğiniz yok,limanınız yok... Bakın il olmak istiyorsanız,bildiğim kadarıyla Tarsuslu olan birçok zengin işadamı var,onlara gidin Tarsus'a yatırım yapmalarını sağlayın.Yani gelişin öyle gelin,şu an sizi il yapamayız.Çok yoğunum kendinize iyi bakın,hadi uğurlar ola...

İşte Başbakanla geçecek konuşma...

Burdan Tarsus'ta yaşayan Tüm işadamlarına sesleniyorum.Bir heyet toplayın,Alın yanınıza Tarsusla milletvekillerini,Çıkın M.Emin Karamehmet'in (Turkcell'in Sahibi) karşısına,kardeşim Tarsus'a üniversite kurmalısın deyin.Adını da Turkcell Tarsus Üniversitesi koyalım deyin.Biz sana arsayı vereceğiz sen yeterki bu iş için birazcık para ayır deyin.Yer hazır deyin.Tam deniz kenarı,Türkiyenin en uzun sahillerinden birinin bitişiği deyin.Sabancı'nın var,Koç'un var,senin niye yok deyin.Neden 1.lig takımlarının formalarına Turkcell'in reklamını veriyorsunuz da Tarsus İdman Yurdu'na vermiyorsunuz deyin. Ya birşeyler yapın bu kadar zor mu Karamehmet'le konuşmak,Bir dernek kurun kampanya başlatın.Tarsus'ta yaşayan herkesten 100 Bin TL alın. 40 Bin kişi 100 Bin TL verse 4.000.000.000 TL yapar.Bazı insanlar 1 milyon verir,10 milyon verir.Ama kendi kendinize biz üniversite kuracağız derseniz olmaz.Arkanıza büyük bir işadamını almadan olmaz.Zamanında Tarsus İdman Yurdu'na talip olmuştu Karamehmet,tek isteği Tarsus İdman Yurdu Karamspor olsun du,yapmadılar bu sefer de böyle olmasın.Lütfen Çalışalım.Tarsus için Tarsuslu için...Mutlu ve Sağlıklı Günler.

Yayın Tarihi : 1 Kasım 2003 Cumartesi 17:49:51
Güncelleme :27 Nisan 2004 Salı 15:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?