22
Mayıs
2024
Çarşamba
İNSAN KAYNAKLARI

14 milyon kişinin kredi kartı var

MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece, Türkiye'de şu anda yaklaşık 14 milyon kişinin kredi kartı bulunduğunu ifade ederek, pazar hacminin 8-10 milyon kişiye daha kart vermeye müsait olduğunu bildirdi.

Geçen yıl MasterCard müşterisi bankaların Avrupa'da yüzde 17,4'lük artışla 152 milyon MasterCard markalı kart sunduğunu belirten İmece, Avrupa'da kartları kabul eden iş yerleri sayısının 7,7 milyona ulaştığını, Maestro ve Cirrus markalı kartların sayısının da önceki yıla göre yüzde 5,7'lik artışla 287 milyona yükseldiğini kaydetti.

Avrupa'da nakitin kişi başına maliyetinin 210 avro olduğunu, nakitin alternatifi olabilecek her yerde bulunmayı istediklerini dile getiren İmece, bir ülkede alışverişin yüzde kaçının kartlı ödemeler ile yapıldığının büyük önem taşıdığını, Avrupa'da yüzde 30 olan bu oranın, Türkiye'de yüzde 23'ler seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

İmece, Türkiye'de MasterCard ile geçen yıl 70 milyar dolar ciro gerçekleştirildiğini ifade ederek, MasterCard markalı kart sayısının 41 milyona ulaştığını ve cepte taşınan kredi kartı sayısının kişi başına 2,1, banka kartının da 1,6-1,7 olduğunu söyledi.

İmece, Türkiye'nin, Güney Doğu Avrupa ülkeleri içinde lokomotif olduğunu belirterek, "Öde-geç teknolojisi sunan MasterCard PayPass gibi Avrupa'nın ilklerini hep Türkiye'de yapmak istiyoruz. Avrupa'da 'yeni ürüne bakmak istiyorsanız Türkiye ve İngiltere'ye bakın' derler. 2 ülkenin bankacıları da birbirlerine bakarlar" dedi.

MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü İmece, öde-geç teknolojisi sunan MasterCard PayPass'in kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade ederek, uygulamaya Garanti Bankası ile başladıklarını, diğer bankalar ile çalışmalarının devam ettiğini, uygulamanın, kol saati, anahtarlık ve bilekliğin yanı sıra, mobil telefonlarda olacağını söyledi.


aa
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 12:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?